Bandymas gimtadieniui prasimanyti gardžios žvėrienos me­džio­tojui Rokiškio rajone baigėsi nesėkme, dideliais nuostoliais, administracine nuobauda ir nemaloniu aiškinimųsi su aplinkosaugos bei policijos pareigūnais. O reikėjo tiek nedaug – paisyti medžioklės taisyklių, laikytis nustatytos medžioklių tvarkos ir terminų.

Rugsėjo 14 dienos vakare du, „Kairelių“ medžiotojų klubo me­džio­tojai, Rokiškio rajone, Butkūnų kaimo pamiškėje nutarė patykoti laimikio.

Patykojo, palaukė, bet nieko nesulaukė. Grįžtant iš tykojimo bokšt­elio medžiotojas S. G. sakėsi pastebėjęs stambų šerną ir paleidęs į jį šūvį, tačiau priėjęs prie laimikio pamatė, kad tai suaugęs, raguotas briedžio patinas.

Ar tai buvo medžioklės vadovo valia, ar baimė, kad viskas vyko šalia naftotiekio trasos, kurią labai intensyviai kontūro­liuoja priežiūros pareigūnai, kurie galėję pastebėti neteisėtą medžioklę, neaišku, tačiau nušautas briedis visureigiu buvo nutemptas į netoliese esantį beržyną ir paliktas likimo valiai.

Atliekant neteisėtai sumedžioto briedžio skrodimą, ieškant briedžio kūne likusios kulkos, dalyvavo „Kairelių“ medžiotojų klubo medžiotojai, Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, pats tą pavakarę vykusios medžioklės vadovas, kuriam buvo pasiūlyta paaiškinti apie neteisėtai sumedžioto briedžio faktą, nes labai jau daug įtartinų aplinkybių krypo į jį.
Tik perskaitęs balistinio indentifikacinio tyrimo išvadą medžioklės vadovas B. G. giliai atsikvėpęs, ėmė viską aiškinti ir nuoširdžiai gailėtis.

Medžioklės vadovas nepripažino pažeidimo net ir tada, kai antrą kartą atkasus briedį, pasinaudojus metalo detektoriumi buvo surasti kulkos likučiai.

Buvo kreiptasi į Panevėžio Kriminalistinių tyrimų biurą dėl balistinio indentifikacinio tyrimo atlikimo, per kurį nustatyta, kad kulka išimta iš briedžio kūno, iššauta iš S. G. medžioklinio graižtuvinio šautuvo, konkrečiai nurodant jo markę bei numerį. Tik perskaitęs balistinio indentifikacinio tyrimo išvadą medžioklės vadovas B. G. giliai atsikvėpęs, ėmė viską aiškinti ir nuoširdžiai gailėtis.

Medžiotojas S. G. paleidęs šūvį į briedį apgailestavo, kad visa tai vyko jo gimtadienio išvakarėse, o briedienos kepsnio paragauti taip ir neteko.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai iš medžiotojo S. G. 24-iems mėnesiams atėmė teisę medžioti, konfiskavo medžioklinį graižtvinį šautuvą, pateikė 1781,50 Lt ieškinį už gyvajai gamtai padarytą žalą. Taip pat jam dar teks apmokėti ir nemenkas balistinio indentifikaci­nio tyrimo išlaidas. Medžioklės vadovui už bandymą nuslėpti brako­nie­riavimo faktą teks susimokėti 250 Lt administracinę baudą.