Botaniniame draustinyje auga retos bei nykstančios laukinių augalų ir grybų rūšys, kurių bendrijos ir buveinės yra saugomos. Tačiau ne visiems rūpi išsaugoti jas, pranešime spaudai konstatuoja Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Pagal gautą pranešimą Kaišiadorių rajono agentūros specialistai, nuvykę į Kaišiadorių rajone esantį Paparčių botaninį draustinį, rado suartą žemės plotą. Išaiškėjus aplinkybėms buvo nustatyta, kad šioje vietoje pilietis V.U. yra išsinuomojęs 1,9 ha valstybinės žemės plotą.

Nuomos sutarties sąlygose buvo nurodyta, kad naudojantis valstybinės žemės plotu yra taikomos Specialiosios žemės ir miško naudojimo sąlygos, nustatytos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1992 m. gegužės 12 d. nutarime Nr. 343 „Dėl Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų patvirtinimo“.

Pasikvietus į pagalbą Nacionalinės žemės tarnybos specialistus paskaičiuota, kad pilietis V.U. Paparčių botaniniame draustinyje, Žiežmaros upės apsaugos juostoje, neleistinai suarė 1,2 ha žemės plotą ir užsėjo ją kultūriniais augalais. Piliečiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir bus skaičiuojama žala, padaryta aplinkai.