Būdama kokių 20-22 m. pastebėjau, kad nebegaliu valgyti visko ir bet kiek, kaip anksčiau, nes svoris kasmet po kelis kilogramus vis augo.

Porą kartų bandžiau savarankiškai mesti svorį prisižiūrėdama, ką valgau, taip pavykdavo atsikratyti kelių kilogramų. Tačiau grįžus prie senųjų mitybos įpročių kilogramai vėl priaugdavo. Po nėštumo prisidėjo dar 5 kg, kurie pasitikėjimo savim visiškai nepridėjo. Sau nebepatikau ir prieš vyrą jaučiausi negerai, nors jis mane myli bet kokią (taip sako).

Vieną dieną su drauge geriant arbatą ji manęs paklausė, kada grįšiu sportuoti? Mat iki nėštumo lankiau aerobiką. Bandžiau atrasti visokių pasiteisinimų, kad laiko nėra ir pan. Tačiau jai išėjus visą vakarą iš galvos neiškrito jos žodžiai.

Vakare naršiau internetą, mąstydama, ką galiu pakeisti. Netikėtai pamačiau KILO.LT reklamą ir prisiminiau, kad ir anksčiau esu apie juos girdėjusi bei skaičiusi sėkmės istorijų. Nusprendžiau pamėginti. Realiausias tikslas buvo įtilpti į tuos anksčiau minėtus džinsus, bet kai pildžiau anketą, parašiau 60 kg tam, kad nesustočiau anksčiau. Šiuo metu tie džinsai šiek tiek laisvi.

3,5 mėn laikiausi tiek mitybos, tiek sporto programos. Per šį laiką atsikračiau 15 kg. Savo tikslo siekiau pakankamai lengvai, nes nereikėjo badauti, priešingai, porcijos pradžioje atrodė labai didelės.

Kiekvieną savaitę matuojantis ir sveriantis skaičiukai buvo vis mažesni, o aplinkiniai vis dažniau pradėjo pastebėti pokyčius. Ir garderobą teko po truputį keisti.
Jolantos sėkmės istorija

Visada jaučiau dėmesį ir palaikymą iš komandos bei paskatinimą laikytis ir nesukčiauti.

Pradėjus laikytis mitybos plano, reikėjo priprasti valgyti 5 kartus, pasikeitė dienotvarkė. Pradžioje nespėdavau suvalgyti visų dienos porcijų, tačiau įpratau, pradėjau planuoti dieną kitaip ir viskas tapo lengva. Nustatytomis valandomis pati pradedu norėti valgyti.

Alkio jausmo nejaučiau, kai kurios porcijos pradžioje atrodė net per didelės. Labai smagu, kad galima nustatytą meniu keisti į labiau patinkančius patiekalus. Sunkiausia vis dar yra atsisakyti saldumynų (saldainių, tortukų, bandelių), ypač kai vyras saldumynus valgo kelis kartus per dieną. Tačiau plano reikia laikytis tik 6 dienas per savaitę, o per "cheat day" atsivalgau taip lauktų skanumynų.

Mėgstamiausi receptai: salotos su krevetėmis ir kiaušiniu, lašišos kepsnys su citrina, vaisių asorti, pusrytainis su avokadu. Mitybos planą susidėliojau taip, kad visi patiekalai, kuriuos valgau, man yra skanūs.

Sportavau namuose, turiu didelį kamuolį, kilimėlį ir 1.5 kg svarmenis. Pratimai nebuvo labai sudėtingi, sunkiausia būdavo atrasti laiko jiems atlikti. Pirmaisiais mėnesiais sportavau 4 kartus per savaitę. Taip pat kasdien nueidavau apie 5-7 kilometrus vežiodama vežimėlį su vaiku. Tačiau atšilus orams vis sunkiau randu laiko sportui, tad reikia susiimti.

Šiuo metu sveriu 65,4 kg, tačiau mano tikslas 60 kg. Labai tikiuosi pasiekti savo tikslą. Jaučiuosi labai gerai, aplinkiniai pastebi mano pasikeitimus ir giria. Mama sako, kad jau darausi per liesa. Bet aš dar nesu visiškai patenkinta savo išvaizda, tad stengsiuosi ir toliau.

Turiu dvi svajones: kad sveika mityba ir sportas taptų mano gyvenimo būdu ir kada nors sudalyvauti fitneso varžybose. Tam reikia beprotiškai daug darbo ir užsispyrimo, artimoje ateityje sunkiai įgyvendinama, bet aš neprarandu vilties.

Man patinka posakis: arba valgai ką nori, arba atrodai kaip nori... Tiems, kas vis nepasiryžta keistis, siūlau nusirengus atsistoti prieš veidrodį ir jei nepatinka vaizdas, kurį matote, tiesiog pamėginti, viskas įmanoma! SĖKMĖS visiems!!!!