„Tie raudoni konversai jau vos ne kaip mūsų šeimos simbolis“, – juokėsi DELFI pašnekovė, nuotakų dėvimus aukštakulnius iškeitusti į patogius laisvalaikio batus.

„Vyrui ši mintis taip pat patiko. Kadangi abu esame tokie kiek pankiški, mėgstame viską daryti savaip, tai konversai buvo geriausias pasirinkimas. Na, o raudona spalva buvo kaip ryškesnė detalė, kad nuotraukose gražiau atrodytų. Prie sportbačių ir suknelę derinau, žinojau, kad ilga tikrai netiks, todėl vilkėjau trumpą“, – pasakojo Aleksandra.

Paklausta, kaip reagavo giminės ir artimieji, vilnietė sakė, kad vestuves jie nuo pat pradžių organizavo taip, kaip norėjo patys, todėl nelabai svarbu buvo, ką giminės pasakys.

„Absoliučiai daugumai labai patiko tokia idėja, mačiau, kad kai kurie draugai jau irgi panašia pasinaudojo – ne tik vestuvėms, bet ir fotosesijoms, pavyzdžiui. Aišku, mano mama norėjo, kad avėčiau batelius, bet, kaip labai teisingai pasakė mano draugės, aukštakulniai jas būtų nustebinę, o konversai – visai ne, nes tokia mano natūra“, – juokėsi Aleksandra.

Vestuviniai sportbačiai porai tarnauja iki šiol. „Per vestuvių metines tiesiog ėjom į miestą ir abu avėjom tais batais. Dar juokavau vyrui, kad jeigu pavyks nugyvent visą gyvenimą kartu, tai galėsim per kiekvienas metines autis tuos batus. Smagiai atrodysim būdami 70-ies “, – sakė DELFI pašnekovė.

Prof. J. Talaikytė: tai – dolce vita

Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros profesorės Jolantos Talaikytės nuomone, neįprastus derinius svarbiaus šventes planuojantys žmonės renkasi tikrai ne iš neišmanymo.

„Tai – gyvenimas for fun, dolce vita. Norėdami pasidaryti sau šventę, pramogą gal ir laužome taisykles, bet kuriame savas. Ir tai nebūtinai siejasi su kokiomis nors mados kryptimis“, – komentavo dizainerė.

Laisvesnis požiūris į sportinę avalynę prof. J. Talaikytės nuomone, nulemtas ne tik greitėjančio gyvenimo tempo, bet ir laisvėjančio žmogaus, o tuo pačiu – laisvesnio gyvenimo būdo.

„Tu pasirenki rengtis taip, kaip gyveni, kaip jautiesi. Ar tai būtų vestuvės, laidotuvės, ar kiti svarbūs įvykiai. Įsivertini savo aplinką ir elgiesi, kaip tau atrodo reikalinga. Kartais tai būna akibrokštas aplinkai, tačiau žmonės ir to dažnai siekia apgalvotai. Tikrai ne iš neišmanymo“, – įsitikinusi prof. J. Talaikytė.
Jolanta Talaikytė

Sportinės aprangos detalių ji vis dažniau mato aukštojoje madoje: „Trijų juostelių „Adidas“ kelnės siūnamos iš šifono, prabangaus aksomo ar natūralaus šilko ir dėvimos su aukštakulniais“.

Su klasikiniais ar proginiais drabužiais derinami „kedai“, ar kiti sporto mados atributai, prof. J. Talaikytei nerėžia akies: „Tiesą sakant, jau nieks neberėžia. Konfliktas tarp aukštosios ir gatvės mados mane įkvepia, nes yra užvedantis, įdomus ir gražus“.

Kaip rašė DELFI, stileivų pamėgtą sportbačių ir klasikinių drabužių derinį reabilitavo garsiausi mados namai, pristatydami kolekcijas, kuriose apstu sportinės mados atgarsių. Prie klasikinio kirpimo drabužių dėvimi laisvalaikio bateliai, „kedai“ – seniai jokia naujiena miestų gatvėse, kur didelis tempas ir tenka įveikti ilgus atstumus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)