1. Sportuojantys žmonės laimingesni.

Jautiesi prislėgtas ir neturi jėgų, nuotaikos, energijos sportui? Tuomet tikrai metas pajudėti. Mokslininkai seniai įrodė, kad sportuojant žmogaus organizme padaugėja laimės hormonais vadinamų endorfinų, todėl nėra geresnio būdo išsklaidyti blogai nuotaikai.

2. Sportas gerina miego kokybę.

Vienas iš bjauriausių jausmų – ilgą laiką vartytis lovoje negalint užmigti, o ryte vėl keltis lyg visai nebūtum ilsėjęsis. O jei dar tai kartojasi nuolatos... Padaryk eksperimentą: palygink savo miego kokybę po dienos, kurioje radai valandą sportui, ir po visą dieną praleistos prie darbo stalo. Ar tau dar kyla dvejonių?

3. Sportas intensyvina protinę veiklą.

Sportuojant žmogaus smegenys gauna daugiau deguonies: būtent dėl šios priežasties mes pasportavę ne tik geriau miegame, bet ir geriau mąstome. Sportuojantis žmogus geriau sugeba susikaupti, gerėja jo koncentracija ir atmintis. Tad būtent sportas gali tau padėti sėkmingai įgyvendinti projektą darbe pasiruošti egzaminui ar padėti pakilti karjeros laiptais.

4. Sportas – geriausia ligų profilaktika.

Kartais sakoma, kad sveikatą pradedame pastebėti tik tada, kai jos nebeturime. Neleiskite, kad taip atsitiktų. Sportas yra geriausia prevencinė priemonė, kad nesusirgtume cukriniu diabetu, arterine hipertenzija, osteoporoze, nutukimu ir daugybe kitų ligų.

5. Sportas gerina laikyseną.

Jei nuolat sėdite susikūprinę, aplinkiniams atrodote pavargęs ar užguitas. Ar tikrai to norite? Žmonės, kurių laikysena taisyklinga, atrodo energingesni, labiau pasitikintys savimi – tiesą sakant, dažniausiai taip ir yra. Be to, kai sportuojant jūsų laikysena taps taisyklinga - išvengsite nugaros skausmų arba, jei jau juos jautėte, galite pagaliau jų atsikratyti.

6. Sportas gerina psichinę sveikatą.

Fizinis aktyvumas padeda išlaikyti ne tik fizinę, bet ir psichinę sveikatą. Jau aptarėme, kad sportuojantys žmonės – laimingesni. Be to, jie lengviau įveikia stresą, depresines nuotaikas, sugeba geriau atsipalaiduoti, tad sportuojantis žmogus yra kur kas stipresnis psichologiškai.

7. Sportas padeda išspręsti antsvorio problemą.

Jei nuolat kovoji su antsvoriu, žinai, kaip nelengva laikytis dietos ir kaip greitai numesti kilogramai gali vėl sugrįžti. Bet jei subalansuotą mitybą derinsi su sportu, dietas galėsi pamiršti. Kai sportas taps tavo nuolatiniu įpročiu, geri figūros pokyčiai išliks ilgą laiką ir nebereikės sukti galvos dėl nereikalingų kilogramų.

8. Daugiau laisvalaikio galimybių.

Jei dvejoji dėl savo fizinio pajėgumo, prarandi daugybę galimybių puikiai praleisti laisvalaikį. Slidinėjimas, plaukimas baidarėmis, jodinėjimas, tinklinis, šokiai iki ryto – ar tikrai nori visada būti tik žiūrovu?

9. Sportas išplečia draugų ratą.

Pradėjęs sportuoti gali susirasti bendraminčių, kurie domisi tuo pačiu, kaip ir tu. Galbūt tiesiog persimesite keliais žodžiais sporto salėje, o gal draugystė išsiplės ir už jos ribų. Niekada nežinai, kur gali sutikti naują draugą, verslo partnerį ar klientą – tad nepraleisk progos megzti pažintis.

10. Sportas didina pasitikėjimą savimi.

Kai sportuodamas pastebi, kad kažkokį judesį, kuris anksčiau tau atrodė neįmanomas, dabar atlieki visai nesunkiai, pasiektas rezultatas virsta didesniu pasitikėjimu savimi ir didesne motyvacija ne tik sporto klube, bet ir apskritai gyvenime. Juk taip gera savimi didžiuotis ir žinoti, kad jei tik nori, tikrai viską gali.

Šį sąrašą būtų galima tęsti be galo, bet juk to visai nereikia. Geriau tiesiog pakilk nuo kompiuterio ekrano ir eik sportuoti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)