Pagal specialybę dirbo 12 metų

Prieš pat pandemiją Raseiniuose duris atvėrusi gėlių ir rankdarbių parduotuvė „Garbanės menė“ jau trečius metus kuria išskirtines gėlių puokštes, įvairius rankų darbo suvenyrus ir dovanėles. Parduotuvės įkūrėja Dainora Bakutienė užsiima ir švenčių dekoravimu, rūpinasi, kad vestuvės, jubiliejai, krikštynos ir kitos svarbiausios šventės būtų estetiškai papuoštos, o klientų idėjos – išpildytos.

Kauno technologijų universitete moteris baigė apskaitos ir audito studijas. Gavusi pasiūlymą dirbti Raseinių rajono savivaldybės administracijoje nedvejodama sutiko, tačiau bėgant metams pajuto, kad šis darbas ne jai.

„Dirbdama susilaukiau trečio vaiko ir pajutau, kad noriu kažkur save realizuoti. Jaučiau, kad mane vis tiek traukia tai, kas susiję su menu, su gėlėmis, nes mano pirmas darbas buvo mažoje gėlių parduotuvėlėje, aš ten pradirbau 4 metus“, – pasakoja Dainora.

Savo sprendimu neabejojo

„Netyčia užmačiau nuomojamų patalpų skelbimą ir pagalvojau: jeigu ne dabar, tai turbūt niekada to nepadarysiu. Tikrai buvo labai daug skeptikų ir įvairių atkalbinėjimų. Sakė man: yra daug tų parduotuvių ir tų gėlių, bet aš tikėjau, kad sukursiu tokią, kokios tikrai nėra. Mano unikalumas toks, kad beveik visos prekės yra rankų darbo, menininkų kurti darbai“, – šypsosi.

Mintį pradėti mylimą veiklą lydėjo didelis užsidegimu ir įvairiausios idėjos. „Iš pradžių jau turėjau viziją kaip viskas bus, kaip atrodys. Ir nors mane stabdė, bet vis tiek išėjau iš darbo. Nebuvo nė vienos minutės, kad gailėčiausi“, – pasakoja parduotuvės šeimininkė.

Sunkiausia, pasak Dainoros, buvo pasakyti šeimai, kad palieka darbą valstybinėje įstaigoje, kur turėjo garantuotą darbo užmokestį bei stabilumą. Iš pradžių, pasakoja, artimuosius ištiko lengvas šokas, manė, kad juokauja. Tačiau Dainora atvira – įkūrė saloną „Garbanės menė“ ir nebuvo nė vienos minutės nebuvo kad gailėtųsi.

Pandemija vos nepakišo kojos

Parduotuvę atdarė 2019 m. pabaigoje. Po trijų mėnesių Lietuvoje buvo paskelbtas pirmasis karantinas ir uždrausta prekyba parduotuvėse, išskyrus maisto prekių parduotuves. Valstybės parama verslui ir bekontakčiai gėlių pristatymai padėjo naujai atsidariusiam gėlių salonui išsilaikyti karantino laikotarpiu.

„Paskelbus karantinui gal buvo sunkesnis laikotarpis, bet prasidėjo užsakymai siuntimams, bekontakčiams pristatymams, tad pavyko išsilaikyti“, – šiandien moteris džiaugiasi, kad klientų tikrai netrūksta.

Kol kas Dainora pati dirba, pati puokštes kuria. Kartais šiek tiek padeda sesuo, draugės. Savaitgaliai visi užimti, vienintelė išeiginė diena – sekmadienį, ir tai ne visada. „Kiekvienam klientui labai daug atiduodu savęs, visą širdį įdedu – nesvarbu, tai būtų užsakymas už 10 ar 50 eurų. Nors labai pavargstu ir to darbo daug, nes ne tik Raseinių rajone, bet ir į kitus miestus važiuoju, bet klientų atsiliepimai, padėkos ir gražūs žodžiai atperka viską“, – šypsosi.

Parduotyvėje puokščių nerasite

Gėlių populiarumas priklauso nuo sezoniškumo, pasakoja parduotuvės šeimininkė. Nors užsisakyti galimybė yra, salone standartinių gėlių rūšių nepamatysi. Dainora mieliau renkasi išskirtinius puokščių derinius, o mėgstamiausios pašnekovės gėlės – eustomos. Be jų sako neįsivaizduojanti savo darbo. „Turiu savo braižą ir pagal jį mane atpažįsta, jį labai mėgsta“ – sako eksperimentuoti mėgstanti Dainora.

Parduotuvės šeimininkė stengiasi išlaikyti kuo šviežesnį asortimentą, todėl didelės gėlių įvairovės salone nėra. Tačiau gėlės papildomai gali būti užsakomos beveik kasdien – taip klientai gali būti užtikrinti gėlių šviežumu ir ilgesniu išsilaikymu.

Kiekvieną puokštę Dainora kuria pagal individualų užsakymą, todėl parduotuvėje nerastumėte nė vienos pagamintos puokštės. Ar gimtadieniui, ar vestuvėms – kiekvienai progai kuriamos kitokios puokštės.

Nors vos spėja suktis, verslininkė atvirauja: tobulumui ribų nėra, todėl nuolat vyksta mokytis ir semtis žinių iš geriausių mokytojų: „Dievinu tai ką darau, nes kurti grožį ir nuostabią emociją yra mano pašaukimas.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją