Į šiuos klausimus atsako verslininkė, tinklaraštininkė, darbo su pasąmone ekspertė, Da Vinci metodo autorė Marija Samarina.

Pasąmonė – mūsų vairininkas

Mūsų realybė daugiau nei 95 proc. priklauso nuo to, ko sukaupėme pasąmonėje. Aplinka, terpė, kurioje gyvename, mes patys sudedame į savo protą didžiulį kiekį programų ir nuostatų – kaip į kompiuterį. Kiekvieno žmogaus rinkinys individualus.

Būtent nuostatos formuoja mūsų unikalią asmenybę: įpročius, pomėgius, spontanines reakcijas. Šios programos apdoroja visą išorinę informaciją, ir tokiu būdu kiekvienas mes turime savą pasaulio paveikslą.

Tuos pačius įvykius savimi pasitikintis žmogus vertins vienaip, o tas, kuriam nuolat nesiseka, – visiškai kitaip. Pinigai netekės ten, kur vyrauja nuostata, kad „pinigai nešvarūs“. Moteris, kuri pastoviai jaučiasi visiems skolinga ir ką nors privalanti, gyvenimo kelyje susidurs su vyru tinginiu, su viršininku despotu, jos vaikai bus nesavarankiški.

Regis, mūsų gyvenime vyksta tokie įvykiai, kokiems esame pasirengę, užsiprogramavę. Jei mums kas nors nepatinka, reikia pradėti keisti save.

Kelyje į sėkmę yra keli svarbūs etapai:

1. Pozityvių nuostatų ieškojimas

Visų pirma, reikia pašalinti iš pasąmonės nuostatas, kurios šiuo metu labiausiai trukdo, ir pakeisti jas reikiamomis, naudingomis nuostatomis. Da Vinci metodas suteikia galimybes padaryti tai maksimaliai greitai ir efektyviai. Pavyzdžiui, užuot sakius „aš niekada nesergu“, reikia sakyti „visada esu sveika“. Dalelytė „ne“ visada turi negatyvų atspalvį, o nuostatos turi būti maksimaliai malonios, pozityvios, padedančios gyvenime.

Da Vinci metodas – ne stebuklinga tabletė, kurią kartą suvartojai ir pakanka visam gyvenimui. Darbas su pasąmone turi vykti nuolat. Sutikime: negatyvių nuostatų kiekvienam iš mūsų ilgam pakaks – bus, ką keisti. Šis metodas – transformavimo instrumentas, dirbti teks savarankiškai. Laimė, poveikį pajusite labai greitai.

2. Atleiskite ir pamirškite nuoskaudas

Kad srautas jus neštų ir nukreiptų, reikia tapti lengvu žmogumi. Tai reiškia – pamirškite nuoskaudas, neturėkite pretenzijų žmonėms ir pasitikėkite pasauliu. Nusimeskite sunkumą ir sulauksite stulbinamų rezultatų. Ar lengva tai padaryti? Da Vinci metode viena sunkiausių praktikų – priimti savo tėvus ir skriaudėjus.

Daugelis nešiojasi su savimi nuoskaudų akmenis, užuot buvę laimingi, lieka nepatenkinti gyvenimu. Nerekomenduojama daryti tokias praktikas be psichologo palaikymo, tai – skausmingas procesas. Vis dėlto paskui atsiras pojūtis, kad jau turite irklus ir galite patys spręsti, kaip naudoti Srauto jėgą – paspartinti ar sulėtinti, kokią žuvį gaudyti, o gal ilgiau pabūti gražioje saloje.

3. Ieškokite savo pašaukimo

Labai svarbu pajusti, koks jūsų pašaukimas. Jūsų talentas (kiekvienas jį turi) teiks jums džiaugsmo, o kitiems – naudos. Su meile dirbamas darbas visada reikalingas, o atlygis už jį dosnus. Dalijatės tuo, kas yra jūsų turtas, ir gaunate išteklių, kad pratęstumėte judėjimą. Reikia tik suprasti, ką sugebate daryti išskirtinai gerai.

4. Informacijos analizė

Matyti sinchroniškai, įžvelgti priežastis ir pasekmes, – vienas svarbiausių gyventi laimingai trokštančio žmogaus įgūdžių. Aplinka jums stengiasi padėti užuominomis, ženklais, įvykiais. Svarbu atmerkti akis, įtempti ausis ir mokėti interpretuoti gaunamą informaciją. Mažai kas rimtai traktuoja tokius dalykus, o juk ženklai – puikus instrumentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją