Darbas nebereikalauja pastangų ir tai tampa problema

Kai kame nors atrandame komfortą, tai būtų darbas, santykiai ar mokslai, visada prieiname tokį etapą, kai viską darome tarsi be didelių pastangų.

Karjeros pokyčių konsultantė Avery Roth matė daug specialistų, kurie atradę savo komforto zoną joje pasilieka. Pasak jos, kuo ilgiau profesionalas plaukia pasroviui, tuo daugiau jis gali netekti.

„Tokiu atveju daugiau nepasieksi ir viso savo potencialo neišnaudosi. Nors iš pirmo žvilgsnio tai neatrodo grėsmingai, tačiau neabejotinai ateis akimirka, kaip komfortas virs nuobodumu“, – įspėja A. Roth.

Pasilikdami tame pačiame darbe prarandate pinigus

Dirbti toje pačioje kompanijoje ilgiau nei dvejus metus yra nuostolinga atlyginimo ir jūsų vertės prasme. Pradedate nuo bazinio atlyginimo, o jūsų kasmetinis algos kilimas grįstas procentu nuo to skaičiaus.

Tikrai yra riba, iki kurios jūsų vadovas gali kelti atlyginimą. Keisdami darbus prašote didesnio pradinio atlyginimo, tad jūsų naujame darbe jums mokės gerokai daugiau nei dabartiniame.

Nejaučiate didelio poreikio pokyčiams? Vistiek paieškokite naujo darbo

Karjeros ekspertas Christianas Eilersas tiki, kad geriausias laikas keisti darbą tikrai yra ne tada, kai jaučiame pokyčių poreikį. Labai dažnai jausdami spaudimą rasti naują darbą esame linkę priimti pusėtinus pasiūlymus ir žemesnius reikalavimus, kad tik išeitume iš dabartinės pozicijos.

„Daug žmonių pramiega šį momentą, – įsitikinęs Ch. Eilersas. – Jie liaunasi progresuoti darbo pozicijų prasme ir galiausiai atsiduria situacijoje, kai atsiranda poreikis būtinai surasti naują darbo vietą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)