Nepagarbus viršininko arba kolegų elgesys jūsų atžvilgiu

Vienas akivaizdžiausių ženklų, raginančių atsisveikinti su turima tarnyba, turėtų būti jausmas, kad jūsų negerbia ir nevertina viršininkas arba kolegos. Gal pasigendate karjeros perspektyvų? Galbūt nepasitaiko progų išmėginti ką nors naujo, ypač įdomaus? Galbūt labai gerai suvokiate, kad jūsų idėjos niekam neįdomios, o indėlis lieka nepastebėtas? Jei taip, metas ieškoti kito darbo, rašo žurnalas „Jana“.

Nuolatinis stresas, jausmas, kad esate nelaimingi

Dar vienas požymis, skatinantis susimąstyti apie naujo darbo paieškas, galėtų būti nuolatinė įtampa ir jokio pasitenkinimo nebuvimas. Aišku, gali pasitaikyti dienų – netgi savaičių, – kai darbai veja vienas kitą, kai reikia paskubėti, labiau sutelkti dėmesį, bet nuolatinio nepasitenkinimo ir niekada nesibaigiančio streso laikyti norma nevalia.

Jokių galimybių tobulėti

Priežastimi ieškoti naujo darbo gali būti ir supratimas, kad reikia judėti į priekį, kad per ilgai užsisėdėjote vienoje vietoje, kad jau nebetobulėjate kaip specialistas.

Nepakankamas atlyginimas

Jei prašymas padidinti atlyginimą arba perkelti į aukštesnes pareigas liko be atsako, taip pat jeigu tiesiog suprantate, kad dirbdami tokį patį darbą kitoje įmonėje uždirbtumėte daugiau, reikėtų nesidrovėti ir pasiieškoti kito darbo. Tikrai neprivalote taikstytis su situacija, kurioje jaučiatės nepakankamai vertinami.

Asociatyvinė nuotr.

Interesų neatitinkantis darbas

Žmogus, kuris nuoširdžiai mėgsta savo darbą, lengvai į jį įsitraukia ir visiškai nepastebi, kaip lekia darbo valandos. Taigi, jei pastebėjote, kad darbe sunku susikaupti, kad tai, kuo turite užsiimti, jūsų nė kiek nedomina, veikiausiai turėtumėte keisti profesiją.

Darbui būtinų išteklių trūkumas

Darbo krūvis kone nepakeliamas, atlyginimas apgailėtinas, o po ranka nėra net būtiniausių priemonių? Darbui atlikti reikalingų priemonių nebuvimas, savaime aišku, kelia stresą, verčia nervintis, ir tai, savo ruožtu, sunkina skirtas užduotis, blogina darbo kokybę. Jei įmonė, kurioje dirbate, nesiruošia į jus investuoti, metas įsidarbinti tokioje, kuri noriai tai darytų.

Rankos paspaudimas

Vis dėlto elkitės apdairiai! Atminkite: atsistatydinimas iš pareigų netapatus tiltų sudeginimui, o prašymo dėl atleidimo įteikimas neturi virsti konfliktine scena, todėl su buvusiais kolegomis ir darbdaviu pasistenkite atsisveikinti be pykčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją