Įprotis naudoti šypsenėles dalykiniuose pokalbiuose

Žaismingi geltonos spalvos emocijų veidukai nepastebimai užkariavo visą pasaulį, pakeisdami įprastus žodžius ir net įsiverždami į uždarus, griežto stiliaus dalykinius susirašinėjimus. Tačiau psichologų ši tendencija nedžiugina, nes tokios šypsenėlės dalykinį pokalbį paverčia neformaliu bendravimu, o tai ne visada turi teigiamą įtaką profesiniams santykiams. Jei piktnaudžiausite šypsenėlėmis, jūsų partneriai gali suabejoti jūsų įmonės ketinimų rimtumu, nes emocijų piešinukai asocijuojasi su infantilumu ir familiarumu.

Įprotis daug dirbti

Skamba nelogiškai ir, regis, absoliučiai prieštarauja sveikam protui, tačiau tai tikrai yra tiesa: dirbti 24 valandas per parą, 7 ar net 5 dienas per savaitę yra itin neproduktyvu. Esmė ta, kad nuolat skubėdamas padaryti kuo daugiau darbų, žmogus pradeda dirbti automatiškai, todėl dingsta tokie naudingi įgūdžiai kaip kūrybiškumas, naujas žvilgsnis ir užsidegimas. Atostogos, savaitgaliai ir pietų pertraukos buvo sugalvotos ne veltui – jos leidžia atsigauti jūsų akims ir pailsėti pervargusiai galvai.
Nugaros skausmas

Įprotis vartoti necenzūrinius išsireiškimus

Remiantis JAV darbo paieškos svetainės „Career Builder“ apklausa, 81 proc. darbdavių necenzūrinius žodžius laiko neprofesionalumo ženklu. Kita vertus, patys darbuotojai prasčiau vertina savo vadovus, jeigu jie nevengia stipresnių išsireiškimų. Kitaip tariant, kai labai norisi išrėžti viską, kas susikaupė sieloje, verčiau palaikykite liežuvį už dantų. Galbūt jūsų paaukštinimas jau ne už kalnų, o jūs prapliupote keiksmais...

Įprotis sarkastiškai rašyti

Deja, tai sukelia didelių problemų ir visišką nesusikalbėjimą. Pokštus ir sarkazmą elektroniniuose laiškuose būna ne tik sunku suprasti, bet ir pastebėti. Ypač tuo atveju, jei ne itin gerai pažįstate savo pašnekovą. Verčiau pasaugokite aštrų liežuvį asmeniniam bendravimui ir nekurkite nepatogių situacijų.

Įprotis laikyti save nepajudinamu autoritetu

Ar esate matę filmą „Devil`s Advocate“ („Velnio advokatas“)? Prisiminkite, ką Alas Pacino jame sakė apie tuštybę, egoizmą ir mėgstamas nuodėmes... Taip, neturėtumėte iškelti savęs aukščiau už kitus – tai geruoju nesibaigia. Atminkite: visuomet yra žmonių, kurie kažką supranta ir moka geriau už jus. Mokytis iš kolegų yra normalu ir netgi teisinga. Nebijokite užduoti klausimus ar kažko nežinoti. Trumpai tariant, jūs nesate paskutinės instancijos tiesa ir turėtumėte nusiimti karūną bei padėti skeptrą iki geresnių laikų (tai yra visiems laikams).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją