Pasak LPPS pirmininkės Romos Katinienės, šia akcija tikimasi ne tik surinkti gausią apatinių rūbų siuntą Ukrainos policijos pareigūnams, bet paskatinti susitelkti ir taip išreikšti paramą su Rusijos agresija susidūrusiai Ukrainai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pagalbos tikimės ne tik iš policijos pareigūnų, kurie, manau, supranta ir palaiko kolegas Ukrainoje, bet ir visų Lietuvos žmonių, įmonių ir organizacijų, norinčių ir galinčių padėti”, - sakė R.Katinienė.

Mintis padėti Ukrainos policijos pareigūnams gimė po profesinės sąjungos atstovų viešnagės Kijeve, po susitikimų su šios šalies policijos vadovais, profesinės sąjungos atstovais ir kt žmonėmis, iš pirmųjų lūpų sužinojus apie Ukrainoje vykstančius įvykius, pareigūnų kasdienybę bei problemas.

„Vakar Rusijai užpuolus Ukrainą, ši parama tapo dar aktualesnė. Norime padėti kolegoms, kurie šiandien gina vaikus, moteris, senelius, Ukrainos nepriklausomybę nuo Rusijos agresorių. Labai išgyvename dėl įvykių Ukrainoje, dėl šios šalies žmonių likimų. Norime pasidalinti tuo, kuo galime – bent jau pasirūpinti tuo, ko jie skundėsi, jog trūksta – apatinių greitai džiūstančių rūbų“, - sakė R.Katinienė.

Priminsime, kad Lietuvos policijos profesinė sąjunga nuo praėjusių metų aktyviai bendradarbiauja su Ukrainos nacionalinės policijos pareigūnų profesine ir yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį.

Lietuvos policijos profesinė sąjunga kviečia visus Lietuvos policijos pareigūnus, neabejingus piliečius, nelikti nuošalyje, paremti Ukrainos policininkus, paaukojant apatinių rūbų: termo apatinių, marškinėlių. Prie jų galima pridėti vaiko piešinį ar palaikymo raštelį palinkėjimą, maldą Ukrainiečiui policininkui.

Norintieji prisidėti prie paramos Ukrainos policijos pareigūnams akcijos kviečiami susisiekti nurodytais kontaktais:

Lietuvos policijos profesinė sąjunga tel. +37060330376 arba el.paštu info@policijosps.lt ar profesinesajunga.lpps@gmail.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją