Įsteigta Liuksemburge, o Vilniuje planuoja turėti vieną didžiausių biurų Europoje

Verslo centre „Business Stadium North“ įsikūrusi, regioninį centrą Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos (EMEA) šalims įsteigusi finansinių paslaugų bendrovė planuoja, jog Vilniaus centras taps vienu didžiausių grupės biurų visoje Europoje.

2003 m. Liuksemburge įsteigta bendrovė teikia įvairias paslaugas organizacijoms, investuojančioms į alternatyvų turtą, dirba su fondais, įmonėmis ir privačiais klientais. „Alter Domus“ specializuojasi investicinio turto administravimo, įmonių valdymo, apskaitos, sandorių kainodaros, konsolidavimo, privataus kapitalo ir infrastruktūros, reguliavimo ir atitikties užtikrinimo, likvidavimo, depozitoriumo ir kitose srityse.
Į nekilnojamojo turto, privataus kapitalo ir skolos kapitalo rinkų sektorius besiorientuojančios „Alter Domus“ klientų sąraše – ir atskiri fondai su ribotomis investicijomis, ir daugiamilijardiniai fondai, pasižymintys sudėtingais investicijų srautais keliose jurisdikcijose.

Daugelis pirmaujančių tarptautinių turto valdytojų, skolintojų ir turto savininkų renkasi „Alter Domus“ kaip savo partnerį augimui užtikrinti. Puikiai suvokdama jų specifiką ir veiklos iššūkius, visame pasaulyje veikianti bendrovė savo patirtį sujungia su pažangiausiomis technologijomis. Vertikalioji integracija leidžia suburti specialias komandas, kurios teiktų pagalbą ir individualius sprendimus visoje vertės grandinėje ir plačiame paslaugų asortimente.

Karjeros galimybės sparčiai augančioje tarptautinėje organizacijoje
Nuo atidarymo praėjusį rudenį iki šiol „Alter Domus“ komanda Vilniuje išaugo iki 200 žmonių. Ją sudaro įvairių sričių specialistai – fondų apskaitos ir buhalterijos, teisės, atitikties operacijų darbuotojai, IT specialistai ir kiti, kurių plečiant komandą aktyviai ieškoma. Šiuo laikotarpiu bendrovė skelbia konkursus į 30-40 atvirų pozicijų, į kai kurias priims daugiau nei po 1 darbuotoją, o pačių pozicijų spektras taip pat įvairus – nuo jaunesniųjų specialistų iki patyrusių komandų vadovų.

Keletas pozicijų, kurių šiuo metu ieško bendrovė:

Ieškomas komandos vadovas fondų apskaitos, administravimo srityse, kuris būtų atsakingas už finansinę kliento portfelio stebėseną, koordinuotų bendradarbiavimą su kitais paslaugų teikėjais, įskaitant auditorius, advokatų kontoras, saugotojus ir pagrindinius brokerius. Taip pat vadovautų vidiniams fondų projektams ir bendradarbiautų su fondų administravimo, IT sistemų komandomis.

Į šias pareigas gali kandidatuoti kvalifikuoti buhalteriai (pvz., ACA, ACCA arba CIMA), turintys aukštąjį išsilavinimą ir komandos valdymo įgūdžius. Privalumas būtų darbo patirtis privataus kapitalo, nekilnojamojo turto ir fondų administravimo srityje, įskaitant įvairių fondų struktūrų, grynosios turto vertės apskaičiavimo, pervedimo agentūrų ir mokestinių reikalavimų laikymosi išmanymas.

Siūlomas pozicijos bruto atlyginimas: nuo 3000 EUR (galutinis pasiūlymas priklauso nuo kandidato patirties ir kvalifikacijos).

Ieškomas patyręs sistemų inžinierius, kuris dirbs su globalia IT komanda, aptarnaujančia naudotojus visame pasaulyje.

Į šią poziciją gali kandidatuoti turintys virš 2 metų patirties IT srityje, taip pat būtini stiprūs įgūdžiai dirbant su Office 365, Azure, SharePoint.

Siūlomas pozicijos bruto atlyginimas: nuo 2900 EUR (galutinis pasiūlymas priklauso nuo kandidato patirties ir kvalifikacijos).

Fondų apskaitos komandai ieškomi jaunesnieji specialistai, kurie būtų atsakingi už kasdienės fondų veiklos operavimą, jų sąskaitų tvarkymą, periodinių ataskaitų rengimą, taip pat palaikyti ryšius su Liuksemburgo mokesčių institucijomis ir mokesčių konsultantais.

Šioms pareigoms užimti laukiami kandidatai, turintys apskaitos, finansų, audito ar ekonomikos išsilavinimą ir bent 2 metų darbo patirtį apskaitos ir audito srityse. Svarbios puikios anglų kalbos žinios, privalumas – papildomos prancūzų ir/ar vokiečių kalbos žinios.
Siūlomas pozicijos bruto atlyginimas: nuo 1750 EUR

Visos atviros darbo pozicijos Lietuvoje skelbiamos čia.

300 darbuotojų komanda Vilniuje – jau kitąmet

Iki 2023 m. pabaigos „Alter Domus“ planuoja darbo pajėgumus dar labiau pastiprinti – planuojama, kad komandoje dirbs iš viso net 300 darbuotojų, kurie teiks paslaugas pirmaujantiems tarptautinių turto valdytojams, skolintojams ir turto savininkams visame pasaulyje.

Kaip pasakoja bendrovės vadovė Lietuvoje Sharon Browne, regioninis centras Vilniuje – tai svarbus žingsnis visoje ambicingoje bendrovės augimo strategijoje, kurią tikimasi įgyvendinti pasitelkiant įvairių sričių Lietuvos talentus, gerąsias patirtis šalyje, kai dirbama su tarptautine rinka. Siekdama pritraukti skirtingų kompetencijų darbuotojus ir suburti talentingų specialistų komandą, „Alter Domus“ siūlo patrauklią karjerą sparčiai augančioje tarptautinėje organizacijoje.

Žinomo menininko kūriniai ofise, Gedimino pilies šlaitai, žaidimų kambarys

Savo darbuotojams „Alter Domus“ siūlo plačias karjeros galimybes, konkurencingą rinkoje atlyginimą. Be to, jau po pirmųjų veiklos Vilniuje mėnesių įmonė turi ne vieną vidinės karjeros sėkmės istoriją, kai specialistas užauga į vyr. specialistą, o šis tampa komandos vadovu, pavyzdžiui, finansų, teisės, taip pat ir IT komandose. Tai atspindi bendrovės politiką – skatinti tobulėjimą ir augimą įmonės viduje bei suteikti tam realias galimybes ir įrankius. Įmonė turi ir vidinę mokymosi platformą “acADemy”, kuri skirta darbuotojams įgyti ir stiprinti tiek specifinius techninius, tiek vadybinius ir vadinamuosius “soft” įgūdžius.

Siekdama, kad darbuotojai mėgautųsi gera atmosfera, bendrovė kuria ir modernią darbo aplinką. S. Browne pasakoja, kad vos prieš kelis mėnesius įsikėlus į patalpas buvusioje Žalgirio stadiono teritorijoje, darbuotojai kuriasi tarsi naujuose namuose ir jiems netrūksta entuziastingos naujakurių nuotaikos. Pasak vadovės, tai puikiai papildo iš esmės gana naujo ir sparčiai besikuriančio centro atmosferą.
Kurdamasi naujose patalpose „Alter Domus“ ieško originalių, kūrybiškų sprendimų. Pavyzdžiui, visai neseniai biure ant sienų atsirado žinomo menininko Artur Shirin nutapyti piešiniai, kurių iš viso net 7. Mural tipo kūrinius vienija keletą pagrindinių idėjų – vieną jų, jog ofisas lyg antri namai, todėl piešiniuose galima pamatyti šunų, kačių ir kitų augintinių atvaizdų, augalų ir gėlių elementų, kulinarinių temų. Taip pat piešiniuose vyrauja žymūs vaizdai iš Alter Domus pagrindinių lokacijų – Liuksemburgo, Korko, Maltos, Vilniaus, Indianapolio.

Šiuo metu biure įrengiamos ir papildomos, daugiau nei 1000 kv. m. patalpos, kuriose be darbo vietų besiplečiančiai komandai atsiras ir išskirtinė poilsio erdvė, biblioteka, žaidimų kambarys, taip pat numatyta didžiulė mokymosi bei renginių erdvė.

„Alter Domus“ aptarnauja 17 iš 20 didžiausių nekilnojamojo turto bendrovių, 16 iš 20 didžiausių privataus kapitalo bendrovių ir 17 iš 20 didžiausių privačių skolos valdymo kompanijų visame pasaulyje.

21-oje pasaulio šalyje kompanija „Alter Domus“ turi virš 4 000 darbuotojų, dirbančių daugiau kaip 35 jos biuruose.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją