1. Jūs lengvai susierzinate.

Visiems pasitaiko dienų, kai ne ta koja išlipame iš lovos, ir visą dieną sėdime paniurę ir pikti. Tačiau jei tokia nuotaika tapo jūsų kasdienybe, reiškia, laikas susimąstyti, ar dirbate tinkamą darbą. Stebėkite, kada labiausiai susierzinate arba kokios smulkmenos jus erzina labiau, nei turėtų?

Jei ir namo grįžtate suirzę, tai nieko gero nereiškia – jei net po darbo ir savaitgaliais būnate nekaip nusiteikę ir negalite pamiršti darbo reikalų, tai akivaizdus ženklas, kad darbas jus veikia neigiamai.

2. Jūs nebeturite motyvacijos.

Kasdien be galo sunku prisiversti eiti į darbą. Vyraujanti emocija darbe – nuobodulys, o vienintelis dalykas, kuris džiugina ir kurio laukiate – darbo pabaiga. Darbe padarote tiek, kiek iš jūsų reikalaujama, bet tikrai nepersistengiate. Galbūt pastebite, kad linkstate į tinginiavimą, nors šiaip visada buvote darbštus ir stropus darbuotojas.

Taip jaustis retkarčiais yra visiškai normalu ir neparodo problemų, bet jei taip jaučiatės reguliariai – tai akivaizdus ženklas, kad laikas pradėti naujo darbo paieškas.

3. Jūs nuolat jaučiate stresą.

Stresas pasireiškia įvairiai, todėl, deja, ne visada lengva jį pastebėti. Dažniausiai pasitaikantys ženklai, nurodantys stresą, yra dažnai juntamas nuovargis, ligos, odos problemos, pavyzdžiui, padažnėję ir suintensyvėję bėrimai, taip pat nemiga, galvos skausmas ir virškinimo sutrikimai.

Stresas taip pat pasireiškia ir fizinėje plotmėje – pavyzdžiui, kaip nagų graužimas, akies voko tvinkčiojimas ar nervingi judesiai. Stebėkite, kaip jaučiatės ir ką veikiate visą dieną, ir galbūt pamatysite, kur ir kada jums kyla stresas. Jei būdami darbe nuolat jaučiate stresą, sveikiausia būtų pakeisti darbą. O kol ieškosite naujo darbo, turėsite laiko pasidomėti veiksmingais streso valdymo būdais.

darbas, kompiuteris, laikysena, sėdėjimas

4. Jūsų pareigos darbe nesikeičia.

Stagnacija – vienas iš svarbiausių rodiklių, kad atėjo laikas pokyčiams. Jūs jaučiate, kad įgijote daugiau įgūdžių, patobulėjote kaip darbuotojas, bet darbo pareigos vis dar nepasikeitė – liko tokios pačios. Galbūt nė nesuvokėte, kad išaugote savo pareigas, kol nesustojote ir nesusimąstėte apie tai.

Taip pat sąstingį parodo darbe nuolat kankinantis nuobodulys ir iššūkių stoka.

Svarbiausias rodiklis, parodantis, kad sunerimote ne be reikalo, yra tai, kaip ilgai jūs dirbate šį darbą. Jei tik pusmetį, tada ko gero nevertėtų tikėtis, kad per tokį trumpą laiką jūsų pareigos pasikeis. Paprastai pirmus metus ir darbo pobūdis, ir pareigos išlieka tie patys. Tačiau jeigu darbovietėje praleidote ilgiau nei metus, ir niekas nepasikeitė, galbūt tai jau reiškia stagnaciją.
Tokiu atveju nebūtina išart pulti naršyti darbo skelbimų – geriausia būtų pasikalbėti su vadovu. Atvirai pasakykite, kaip jaučiatės, ir pasiteiraukite apie galimą paaukštinimą arba apie galimybę pakeisti pareigas būtent šioje darbovietėje. Pasakykite, ką norėtumėte dirbti – galbūt vadovas jus nustebins ir pasiūlys tai, apie ką svajojate.

Žodžiu, ieškokite naujų galimybių ir darbovietės viduje, ir už jos ribų – tai padidins tikimybę rasti darbą, kurį dirbdami jausitės pritaikantys savo gebėjimus ir dėl to laimingesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)