Yra daug būdų, kaip džiovinti skalbinius nenaudojant džiovyklės. Nors daugelyje namų ūkių įprasta drabužius dėti ant radiatoriaus, portale „Express.co.uk“ rašoma, kad to reikėtų vengti. Vartotojų ekspertė Rebecca Bebbington portale teigia, kad yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad pagreitintumėte skalbinių džiūvimo procesą ir užtikrintumėte, kad namuose nesusidarytų drėgmė.

„Pirmiausia niekada nedėkite skalbinių ant karšto radiatoriaus. Suprantu, kodėl žmonės taip daro, bet tai iš tikrųjų didina drėgmės kiekį ore, o tai nėra gerai mūsų sveikatai. Geriau pabandykite skalbinius papildomai džiovinti skalbyklėje apie 10 minučių, kad pašalintumėte kuo daugiau vandens iš jų, išnaudokite bet kokią į vidų patenkančią natūralią šviesą, džiaukite drabužius ten kur ji krenta“, – pasakoja pašnekovė.

Skalbiniai ant radiatoriaus

Ekspertė pasidalijo ir kitais paprastais bei pigiais patarimus, kaip išdžiovinti drabužius nenaudojant džiovyklės ir nededant jų ant radiatoriaus.

Pirmasis žingsnis džiovinant drabužius patalpoje – pasirūpinti oro džiovintuvu, kuris atitiktų jūsų namuose esančią erdvę. Jei jums trūksta vietos, yra plonų oro džiovintuvų, kurie gali tilpti bet kuriame kambaryje. Pasirūpinkite, kad visi skalbiniai būtų paskirstyti, ir venkite bet kokių persidengimų“, – sako R. Bebbington.

Skalbinių džiovinimas

Taip pat skalbiant drabužius, svarbu neperpildyti skalbyklės. Pasak pašnekovės, tai gali sutrukdyti ciklui tinkamai išsukti drabužius, o tai reiškia, kad ciklo pabaigoje juose liks didžioji dalis vandens. Džiovinant drabužius patalpoje, labai svarbu bent trumpam atidaryti langą, kad padidėtų oro srautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją