Svetainė realtor.com nagrinėja, kokias klaidas darote, naudodami tris prietaisus buityje:

Šaldytuvas

Šaldytuvas – vienas iš daugiausia veikiančių prietaisų namuose, jis veikia ištisą parą, septynias dienas per savaitę. Tinkamai neprižiūrimas šaldytuvas papildomai apkraunamas, dirba ne visu efektyvumu, todėl tarnauja ne taip ilgai, kaip galėtų.

„Vienas iš paprasčiausių būdų pratęsti šaldytuvo tarnavimo laiką – valyti kondensatorių. Tada šaldytuvas išlieka vėsus, o šiluma išsiskiria iš uždaros sistemos“, – aiškino parduotuvės „Sears Home Services“ konsultantas Wayne‘as Archeris. Jis rekomenduoja mažiausiai du kartus per metus išsiurbti kondensatorių su siurbliu arba nuvalyti šepetėliu dulkes, maisto trupinius ar naminių gyvūnų plaukus.

Skalbimo mašina

Daugelis žmonių trumpina skalbimo mašinos tarnavimo laiką dviem būdais: prideda per daug skalbinių vienu metu arba deda per daug plovimo priemonių. Pagunda kietai prikimšti skalbimo mašiną skalbinių didelė, bet to nevalia daryti.

„Per daug prigrūstoje skalbimo mašinoje skalbiniai tinkamai neišsiskalbs, nes trūks vietos judėti skalbiniams, plovikliui, cirkuliuoti vandeniui. Per didelis šlapių skalbinių svoris gali sugadinti skalbimo mašiną“, – aiškino W. Archeris.

Nuolat perkraunant skalbimo mašiną, greitai susidėvi skalbimo mašinos būgnas.

„Nešvariais skalbiniais užpildykite ne daugiau nei du trečdalius skalbimo mašinos, perskaitykite instrukciją, kad žinotumėte, kaip skalbti su jūsų modeliu“, – teigė konsultantas.

Didesnis nei rekomenduojama skalbiklio kiekis negarantuoja, kad drabužiai švariau išsiskalbs, tiesiog susidarys nemalonaus kvapo nuosėdų.

Skalbyklės vieta namuose

Indaplovė

Į indaplovę galima dėti neplautus indus. Netiesa!

„Kai kurie indaplovių gamintojai skelbia, kad jų indaplovės išplauna net nešvariausius indus, tačiau maisto dalelės gali prilipti prie besisukančių indaplovės dalių, įstrigti plyšiuose“, – aiškino W. Archeris.

Jo teigimu, jei prieš dėdami į indaplovę praskalausite indus, jūsų prietaisas ilgiau tarnaus.
Nepamirškite, kad ir pačią indaplovę reikia plauti.

„Kas tris–šešis mėnesius įjunkite tuščią indaplovę, įpylę indų plovimo skysčio (arba stiklinę acto), kad išvalytumėte susikaupusias kalkių nuosėdas, – pataria W. Archeris. – Tada neužsikimš purkštukai ir nereikės taisyti indaplovės.“

Gana retai plaunate indus? Vis tiek kartais reikia perplauti indaplovę.

„Tada krepšeliai, purkštukai ir žarnos neperdžiūva, nesikaupia pelėsiai ir apnašos, – aiškina konsultantas. – Taip pat žiūrėkite, kad nutekėjimo angoje indaplovės viduryje nesikauptų maisto likučių ir jie jos neužkimštų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)