Čia, kaip ir daugelyje kaimų Tičino kantone, pastaruosius dešimtmečius vis mažėja gyventojų, rašo newsru.com. Taip yra todėl, kad jaunimas išvyksta į miestus mokytis, dirbti, bendrauti ir linksmintis.

„Šiuo metu yra tik 16 gyventojų, – sako meras Claudio Scettrini. – Aš vienintelis dar dirbu, visi kiti – pensininkai. Tikiuosi, kad jie visi gyvens iki 90 m. ir dar ilgiau, antraip apskritai nieko neliks. Situacija gana tragiška.“

Kaime nėra parduotuvių, mokyklų ir vaikų. Nors jis tėra už pusvalandžio kelio nuo triukšmingo Lokarno, ne visi ryšis važinėti į darbą siauru kalnų keliuku su staigiais posūkiais. Užtai Corippo likę daugiau nei 60 tradicinių akmeninių namelių. Daugelyje išlikę senoviniai židiniai ir kaštono medienos grindys. Dauguma namelių stovi tušti.

Tičino kantono turizmo direktorės Elia Frapolli teigimu, kaimai, turintys nacionalinio istorinio paminklo statusą, gali būti įdomūs keliautojams, kuriems rami kaimo atmosfera patinka labiau už miesto šurmulį. „Gyvenimas Corippo ir panašiuose kaimuose ypatingas. Lyg atsidurtum kitame amžiuje. Laikas sulėtėja, kaime visi vieni kitus pažįsta, jauti autentiškumą, gyvendamas kaime kuriam keli šimtai metų“, – sako E. Frapolli.

Palaikant Corippo išsaugojimo fondui, buvo sudarytas planas, kuris siūlo dalį tuščių namų paversti viešbučių numeriais. Šiems planams įgyvendinti reikės laiko, mažiausiai – metų.

Koncepcija „Albergo diffuso“ („atskirai išdėstyti viešbučiai“) jau buvo patvirtinta kai kuriuos Italijos kalnų kaimeliuose. O Šveicarijai tai – naujovė. „Tai nauja tendencija. 21 a. nauja prabanga taps autentiškumas, galimybė rasti vietą, kur galima pasinerti į istoriją ir tiesiog išjungti savo mobilųjį telefoną. Visa tai tikra, nepadirbta. Čia šimtmečiai istorijos“, – teigė E. Frapolli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)