Kada pradėti rinktis vandens maišytuvus?

Nors atrodytų, kad laikas rinktis vandens maišytuvus ateis jau pastačius praustuvę ar pan., vis dėlto santechnikos įrangos eksperto Deivido Pelenio teigimu, vandens maišytuvus reikia išsirinkti kuo anksčiau. Jis interjero studijos „Blank Page“ seminare apie vonios kambario įrengimą teigė, kad kuo anksčiau imsite svarstyti apie maišytuvus, tuo daugiau pasirinkimo turėsite.

„Pirmiausia, pasidomėkite, ar galima dar statybų stadijoje koreguoti potinkinių sistemų ir maišytuvų pasirinkimus, ar išvedžiotas vanduo bei nuotekos. Jeigu jie neišvedžioti, vadinasi, galima pagal savo poreikį pasirinkti įrenginius. Dažnai klaidingai manoma, kad į jau pastatytas sienas negalima įmontuoti potinkinių sistemų. Galima, tik reikia įsitikinti ar nedaužote ertmių potinkinei sistemai sienose, kurios ribojasi su kaimynais. Jeigu taip atsitiks, kiekvieną kartą jums leidžiant vandenį, kaimynai girdės Jūsų veikiantį maišytuvą“, – pažymi „Ideal Standard“ verslo plėtros vadovas.

D. Pelenis sako, kad dažnai maišytuvus ima rinktis tik tada, kai plytelės vonioje jau suklijuotos. Tokiu atveju, jo teigimu, nebegalėsite rinktis potinkinės sistemos ir jai skirtų maišytuvų, tačiau nereiktų nusiminti, nes viršinių maišytuvų pasirinkimo spektras taip pat labai platus.

Maišytuvų pasirinkimas („Ideal Standard” nuotr.)

Kaip teisingai išsirinkti vandens maišytuvus ir produkto gamintoją?

Aptarnavimas. Nesirinkite gamintojo, neturinčio autorizuoto aptarnavimo Lietuvoje. Kuomet aptarnavimo nėra, labai sudėtinga spręsti gedimų ir kitas situacijas, susijusias su garantiniu aptarnavimu.

Vientisumas. Įrengiant vonios kambarį, reiktų stengtis kuo daugiau gaminių pasirinkti iš vieno gamintojo. Tai supaprastina ne tik suderinamumą, vėlesnį gaminių aptarnavimą, bet ir bendrą erdvės dizainą.

Rekomendacijos. Visuomet pasiteiraukite, kokios pardavėjo rekomendacijos produktams bei gamintojui, juk pardavėjas taip pat suinteresuotas parduoti jums produktą, kuris tarnautų ilgai ir nekeltų papildomų rūpesčių pačiam pardavėjui dėl gedimų ir garantinio aptarnavimo.

Ilgaamžiškumas. Išsiaiškinkite, ar potinkinės maišytuvo dalys yra universalios, ar bus galima po kiek laiko maišytuvą pakeisti paliekant tą pačią potinkinę dalį.

Maišytuvų pasirinkimas („Ideal Standard” nuotr.)

Dažnai pasitaikančios klaidos renkantis vandens maišytuvus

Maišytuvo su trieigiu vožtuvu pasirinkimas voniai. Pasirinkus tokį maišytuvą, galite iš vienos vietos perjungti vandens srovę į lietaus dušo galvą, mažesnę dušo galvą ir vonios prileidimo snapą.Reguliavimas bet kokiu atveju atsiranda nepatogioje padėtyje, jei tvirtinamas patogiame vonios naudojimui aukštyje, bus nepatogus naudojantis dušu ir atvirkščiai.

Netinkamo gabarito maišytuvas parinkimas prie praustuvo. Tobulas pasirinkimas, kai iš maišytuvo bėganti vandens srovė bėga šalia išbėgimo vožtuvo praustuve arba tiesiai į jį. Tokiu atveju vanduo mažiausiai taškosi ir taip patogiausia praustis. Svarbu atsižvelgti, kaip pakreiptas aeratorius, nes pakreiptas kampu, išbėgus vandeniui dar nukreipia vandens srovę ir vanduo gali išbėgti vienoje vietoje, bet nusileisti kitoje. Taigi svarbiausia įsivertinti maišytuvo snapo ilgį ir aeratoriaus vandens pakreipimo kampą.

Mitai apie juodos spalvos maišytuvus

Mitas nr. 1 – valomi sunkiau nei chromas. Netiesa. D. Pelenis tikina, kad kokybiški, juodos spalvos, maišytuvai valomi lengviau negu chromuoti ir po prisilietimo nelieka pirštų antspaudų. Juodas maišytuvas valomas lygiai taip pat, kaip bet kuris kitas maišytuvas.

Mitas nr. 2 – juodų maišytuvų paviršius laikui bėgant gali nusilupti. Atsparumas mechaniniams pažeidimams lygiai toks pat kaip ir chromuoto maišytuvo. Kokybiški juodi maišytuvai dažomi ne įprastais dažais, jie dengiami specialiais polimerais. Lupasi paviršiai tų juodų maišytuvų, kurių paviršiai yra paruošti netinkamai arba visai neparuošti. Taip pat, jeigu nebūna atlikta pakankamai testų įvairiomis naudojimo sąlygomis. Kitaip tariant, juodus maišytuvus būtina testuoti, todėl reikėtų renkantis pasidomėti, kaip greitai produktas buvo įvestas į rinką ir kokie atsiliepimai apie jį.

Maišytuvų pasirinkimas („Ideal Standard” nuotr.)


Mitas nr. 3
– laikina tendencija, kuri greit praeis. Juoda spalva – nesenstanti klasika. Sprendimas tinkantis tiek moderniam, tiek ir klasikiniam vonios kambariui.

Biudžetas

D. Pelenis pažymi, kad maišytuvų kainų spektras yra labai platus, tačiau svarbu suprasti, kad kainą kelia bet kokie specialūs poreikiai, todėl juos reikia išmintingai įsivertinti. Pavyzdžiui, spalvos maišytuvo kainą gali išauginti 50-60 proc.

„Taigi, pagrindinė besirenkančiųjų užduotis yra gerai prioritetizuoti galutinį vonios kambario vaizdą lemiančias produkto charakteristikas“, – pažymi santechnikos įrangos ekspertas.


Vonios kambario maišytuvų ir aksesuarų tendencijos

D. Pelenis sako, kad apklausų rezultatai rodo, jog dauguma žmonių norėtų turėti lentynas dušo priemonėms pačiame duše, tačiau jos turėtų būti gražiai įkomponuotos į bendrą vonios kambario interjerą. Eksperto teigimu, tikėtina, kad gamintojai tikrai bandys patenkinti šiuos poreikius ir jau greitai matysime kolekcijas, kuriose dušo sistemos bus su integruotomis lentynėlėmis bei aksesuarais.

Maišytuvų pasirinkimas („Ideal Standard” nuotr.)

Dar viena nauja tendencija – anoduotas aliuminis. D. Pelenis paaiškina, kad tai yra nauja medžiaga vonios kambaryje. Ji atsparesnė įbrėžimams negu chromas, taigi apdaila yra ilgaamžiškesnė, didesnio atsparumo dilimui ir korozijai, nėra galimybės paviršiui luptis. Labai svarbus aspektas, kad medžiaga visiškai perdirbama. Tvarumo tendencija neaplenkia ir vonios maišytuvų gamintojų.

Daugiau apie vonios kambario inžinerinius sprendimus skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)