Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau - Marijampolės aps. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai pirmadienio rytą, nuo 7 val. vėl organizavo policinę priemonę. Vykdyta intensyvi transporto priemonių, jų vairuotojų, keleivių, vežamų krovinių kontrolė. Pagrindinis dėmesys skirtas vairuotojų blaivumui tikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei, be to, buvo tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė, ar krovininių transporto priemonių vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai patikrino 262 vairuotojus. Nors tokios akcijos kelyje „Via Baltica" vykdomos kelis kartus per savaitę, tačiau ir šįkart rezultatas nustebino – nustatyti 5 vairuotojai, kurie ryžosi sėsti prie vairo vartoję alkoholio. Visi apsvaigę vairuotojai vairavo krovinines transporto priemones. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas Lenkijos ir Lietuvos piliečiams, jie į alkotesterius įpūtė po 0,67 ir 0,57 prom. alkoholio. Dar vienam lietuviui nustatytas 0,34 promilių girtumas (krovininių automobilių vairutojams leistina norma yra 0,2 promilės). Dviem vairuotojams, kurie iš vakaro malšino troškulį gerdami alų, pasisekė labiau – jie į alkotesterius įpūtė leistinas normas, tai yra 0,19 ir 0,13 prom. alkoholio, ir kelionę tęsė toliau.

Žvelgiant į tokių akcijų rezultatus matyti, kad vairuotojai, o ypač krovinių automobilių, sėdasi prie vairo būdami neblaivūs, nors toks jų pasivažinėjimas neretai kainuoja darbą, nuolatinio atlyginimo praradimą ir riziką, kad būsimas darbdavys jau nebenorės priimti į darbą darbuotojo, kuris pasielgė neatsakingai – sėdo prie vairo būdamas neblaivūs. Tokie vairuotojai rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų žmonių sveikata ir gyvybėmis.

Kelių policija informuoja, kad šiame kelyje sustiprintos kontrolės priemonės bus vykdomos nuolat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)