Deja, tai gali nutikti kiekvienam, todėl reikia žinoti, kaip elgtis po eismo įvykio. Pataria advokatas Arnas Paliukėnas.

1. Pirmas žingsnis po susidūrimo – įjunkite mirksintį avarinį signalą.

2. Įsitikinkite, kad išlipti iš automobilio yra saugu. Išlipę saugiai pastatykite avarinio sustojimo ženklą.

3. Pasistenkite kartu su kitais eismo įvykio dalyviais įvertinti situaciją ir išsiaiškinti, ar nėra sužeistų ar sužalotų žmonių, ar nėra ginčo, kas kaltas dėl įvykusio eismo įvykio.

4. Jei yra sužeistų ar sužalotų žmonių, kyla nesutarimų dėl kaltės, transporto priemonėms ar kitam turtui padaryta žala akivaizdžiai didesnė už kasko draudimo sutartyje nustatytą ribą, iki kurios išmokant draudimo išmoką draudikas nereikalauja policijos pažymos apie eismo įvykį, būtina kuo greičiau kviesti policijos pareigūnus (esant sužeistiems ar sužalotiems žmonėms – suteikti būtiną pirmąją pagalbą ir kviesti greitąją medicinos pagalbą).

5. Jei nėra 4 punkte numatytų sąlygų, kartu su kitu eismo įvykio dalyviu ramiai, kruopščiai užpildykite eismo įvykio deklaraciją (jei blanko po ranka nėra, galima tai daryti ant paprasto popieriaus lapo) ir pateikite ją draudikams.

Verdiktas

Patekę net į mažiausią eismo įvykį esame sukrėsti, todėl būna sunku racionaliai mąstyti ir elgtis. Pasistenkite neskubėti, nusiraminkite, išgerkite vandens ar raminamųjų vaistų. Tuomet elkitės vadovaudamiesi šiais advokato patarimais.