„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas sako, kad, siekiant gauti B kategorijos teises, lietuviams vidutiniškai egzaminą tenka laikyti 2,5 karto. Prisimindamas antirekordus, S. Šuminas teigia, kad vienas žmogus teorijos egzaminą laikė net 36 kartus, o praktikos – 26.

Tiesa, „Regitros“ atstovas pabrėžia, kad nuomonė, jog išlaikyti egzaminą iš pirmo karto yra beveik neįgyvendinamas žygdarbis, yra mitas.

„Nesame patenkinti, kuomet ateina žmonės iš mokyklų jau nuteikti nesistengti, nes „iš pirmo karto neišlaikysi“. Tai yra absoliutus melas“, – akcentuoja S. Šuminas.

Anot jo, yra būdų, kaip sumažinti jaudulį egzamino metu.

„Norėčiau pasakyti, kad galima atsivesti savo vairavimo instruktorių į egzaminą. Mes raginame tai daryti – galbūt tai suteiks tam tikro komforto, pasitikėjimo. <...> Daug dėmesio skiriame bendravimui, kad egzaminuotojas būtų pozityviai nusiteikęs, sudarytų tokias sąlygas, kad žmogus atsiskleistų maksimaliai gerai“, – tikina „Regitros“ atstovas.

S. Šumino teigimu, geras vairuotojas visų pirma yra atsakingas vairuotojas, tokių Lietuvoje trūksta.

„Kolegos iš užsienio, kurie lankosi Lietuvoje, pastebi, kad Lietuvoje dominuoja agresyvus vairavimo stilius“, – sako S. Šuminas.

Plačiau apie tai – laidos įraše.