DELFI skaitytojai gali sekti motociklininko kelionę – kasdien publikuojamas keliautojo dienoraštis, o tikslią jo buvimo vietą galima matyti žemėlapyje apačioje. Jau savaitę „Honda“ motociklu važiuojantis lietuvis artėja prie simbolinės 10 000 km žymos.

Pateikiame naują A.Bubino kelionės dienoraščio įrašą (rugpjūčio 8 d., 12 val. Lietuvos laiku).

Pasiekiau Krasnojarską, kur laukiu, kol bus sumontuotos naujos, labiau bekelei skirtos „Continenal“ padangos. Praėjusi diena baigėsi paprastai, kelias buvo geras, keturių juostų, kaip Rusijai visai neblogas. Prasilenkiau su kokiais 200 motociklistų, jie važiavo į Novosibirską, į sąskrydį. Šiek tiek lynojant pasiekiau jaukų miestuką Kemerovą, jam 95 metai, o gyventojų skaičius jau siekia apie 600 000. Čia pernakvojau pas vietinį baikerį. Ketvirtadienis bus ta diena, kai būsiu nuvažiavęs mažiausiai – šiandien įveikiau apie 500 km, dar laukia apie 200 km ir bus galima ilsėtis. Iš viso jau susukau 9 200 km.

Vakar kiek ilgiau pamiegojau, o šiandien užtruksiu, kol bus pakeistos padangos. Dabar jau reikės susitaikyti su tuo, kad dienos distancija trumpės. Nuo Krasnojarsko keliai tik blogės, vietiniai net skaldo anekdotus apie tai. Klausiu jų: „Ar teisybė, kad pas jus keliuose meškos vaikšto?“. O jie man atsako: „Netiesa, kelių čia nėra, tik meškos vaikšto“. Esu įspėtas, kad šiame regione, artėjant prie Baikalo ir visoje likusioje atkarpoje iki Vladivostoko, reikia važiuoti labai atsargiai. Čia kurį laiką be perstojo lijo ir vietomis kelias tiesiog nuplautas ir pravažiuoti labai sunku. Tiesa, prieš keletą metų, kai čia važiavo Vladimiras Putinas, kelias buvo sutvarkytas, tačiau tai jau praeitis.

Iš tiesų, prie kelių galima matyti daug meškų iškamšų, jų čia pilna, panašiai kaip pas mus grybų pardavėjų. Kai kurios yra parduodamos, o kai kas ima 100 rublių mokestį už galimybę nusifotografuoti. Aš vieną tokią radau „nemokamą“, gulėjo prie kelio išdorota. Pakelėse pilna ir grybų pardavėjų, tik nemačiau, kad kas nors prie jų stotų. Panašu, kad tai yra savotiškas laiko praleidimo būdas.

Šiame regione pastebėjau, kad žmonės atidžiau nei kitur žiūri į galinio vaizdo veidrodžius. Atrodo, kad šiuose kraštuose vairuotojai neturėtų būti įpratę prie motociklistų ar kitų dviračių transporto priemonių, tačiau taip nėra, jie tikrai pastabūs.

Porą paskutinių naktų praleidau pas vietinius baikerius, jie skundžiasi tik tuo, kad labai trumpas motociklų sezonas, įprastai trunkantis nuo birželio iki rugsėjo. Nebijantys sniego važinėja kiek ilgiau – nuo gegužės iki spalio. O keliuose netrūksta įvairaus tipo motociklų, štai ir dabar mane į servisą Krasnojarske atlydėjo prie miesto sutikti motociklus vairuojantys policininkai.

Pasikeisiu padangas ir judėsiu tolyn, iki!


Duomenis pateikia „Altas“

Per kiek laiko nuvažiuos 15 000 km?

Lietuvio keliautojo maršrutas iš Portugalijos į Vladivostoką driekiasi per Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją, kur Aidas kirs Rusijos sieną ir per šios milžiniškos valstybės miestus Maskvą, Kazanę, Čeliabinską, Omską, Novosibirską, Krasnojarską, Irkutską, Čitą, Chabarovską skinsis kelią iki kelionės galutinio tikslo Vladivostoko.

Prizai
O kaip manote jūs, DELFI skaitytojai, per kiek laiko A. Bubinui pavyks nuvažiuoti nuo Lisabonos iki Vladivostoko? Savo atsakymą galite įrašyti žemiau esančios apklausos lange, arčiausiai tiesos buvusiems skaitytojams atiteks vertingi turizmo prekių parduotuvės Expedition.lt įsteigti prizai. Pirmos vietos laimėtojas gaus „GoPro Hero3“ kamerą, už antrą vietą atiteks „Ferrino“ miegmaišis ir „Thermos“ gertuvė, o trečios vietos laimėtojas bus apdovanotas „Ferrino“ miegmaišiu. Nepamirškite įrašyti kontaktinės informacijos!


Atsakymų lauksime iki rugpjūčio 9 d. vakaro. Vienas dalyvis atsakyti į klausimą gali vieną kartą. Jeigu A. Bubinui nepavyks pasiekti numatyto finišo ir kelionė bus nutraukta – prizų laimėtojus išaiškinsime burtų keliu.

Keliaukite kartu su Aidu ir naujienas sekite portale DELFI!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)