Naujame kassavaitinio „Vesti KAMAZa“ laikraščio numeryje pranešama apie įmonėje pradedamą taikyti naują darbuotojų elgesio viešumoje taisyklių redakciją. Etikos kodeksas pradėtas naudoti gamykloje dar 2010 m., tačiau tik dabar į jį įtrauktos darbininkų elgesio normos socialiniuose tinkluose. Pagal vieną iš šių normų draudžiama naudoti nenorminę leksiką dalyvaujant įvairiuose įmonės veiklos aptarimuose, rašo zr.ru.

Naujam etikos kodeksui skirtoje prezentacijoje yra ir kitų dėmesio vertų detalių. Su žurnalistais bendrauti gali tik aukščiausio rango vadovai ir „Kamaz“ žiniasklaidos ryšių su visuomene skyrius, o kitiems darbuotojams tiesioginis kontaktas su žiniasklaida yra draudžiamas.

Įmonės darbuotojams, neįtrauktiems į atstovų sąrašą, griežtai draudžiama tiesiogiai kontaktuoti su žiniasklaidos priemonėmis, įskaitant komentarų dalinimą, pareiškimus įmonės ar savo kaip įmonės darbuotojo vardu“, - teigiama dokumente.

Išvardijamos ir informacijos rūšys, kurias draudžiama pateikti žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Į šį sąrašą įtraukti komentarai dėl politinės situacijos, konkrečių politinių veikėjų veiksmų, komentarai dėl įstatymų leidybos, vykdomosios valdžios institucijų ir teismų darbo. Be to, draudžiama komentuoti konkurentų ir kitų įmonių veiklą, pateikti duomenų, susijusių su asmeniniu darbuotojų gyvenimu.

Naujoje etikos kodekso redakcijoje pabrėžiama, kad apie bet kokius etikos kodekso pažeidimus „Kamaz“ darbuotojas privalo nedelsdamas pranešti vadovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)