Pastaraisiais metais tapo akivaizdu, kad visų motociklų gamintojų „idee fix“ yra vadinamasis ateities motociklas. Jau sukurta daugybė koncepcinių modelių, ir visi jie atrodo taip, tarytum būtų išplėšti tiesiai iš fantastinio filmo. Iš jų atrinkome dešimtuką, atspindintį inovatyviausias ateities technologijas, nors visais šiais motociklais galima važinėtis jau šiandien.

Honda V4“

Publikai pristatytas dar 2008-aisiais parodoje Vokietijoje, šis stilingas futuristiškas sportinis motociklas truputį prieštarauja nuomonei, kokios turėtų būti motorizuotos dviratės transporto priemonės. O ir „Hondai“ – tai visiškai nauda dizaino kryptis.
Honda V4

Suzuki G-Strider“

Šio istorija dar gilesnė: pasaulis „G-Strider“ pirmąkart išvydo Tokijo automobilių parodoje 2003 metais. Specialistai prisipažįsta vis dar nežinantys, kokiai kategorijai priskirti tokią mašiną, taigi vadina ją pusiau kelioniniu motociklu, pusiau motoroleriu.
Suzuki G-Strider

„I.Care“

Šis motociklas – geriausias pavyzdys, kaip šiuolaikinėse technologijose transporto priemonės dizainas lemia transporto priemonės greitį. „I.Care“ buvo sukurtas Prancūzijoje bandant išrasti itin greitą motociklą bendriems keliams.
I.Care motociklo koncepcija

„Victory Vision 800“

Vienas iš galingiausių motociklų: juo galima puikiausiai važinėtis miesto gatvėmis, bet lenktynių trasoje jis gėdos irgi nepadarys. Beje, „Victory Vision“ jau dabar labai populiarus tarp žinovų – dėl patikimumu ir patvarumo.
Victory Vision 800

„Yamaha Tesseract“

Dar vienas savotiškas „senukas“ – motociklas debiutavo 2008-ųjų Tokijo automobilių parodoje. Šį modelį „Yamaha“ pagamino su V formos elektriniu motoru.
Yamaha Tesseract

„Peraves Monotracer“

Itin neįprastas motociklas uždaru korpusu. Bet dėl to, kad yra sportinis, išsiskiria aerodinamiška išvaizda ir naudoja labai mažai degalų, „Peraves Monotracer“ laikomas vienu patogiausių motociklų tolimoms kelionėms.
Peraves Monotracer

Bombardier Embrio“

„Embrionas“ – labai savotiškas vienratis motociklas, jį kanadiečių kompanija „Bombardier“ pristatė dar 2003 metais. Šiuo metu egzistuoja tik koncepcinė jo versija. Jeigu jo gamyba vis dėlto bus palaiminta, pirmieji egzemplioriai nuo konvejerio nuriedės ne anksčiau kaip 2025-aisiais.

Tarp kitko, neapsigaukite: nors atrodo kaip žaislinis cirko dviratukas, „Bombardier Embrio“ gali pasiekti fantastinį greitį.

„Batpod“

Betmano vertas egzempliorius rieda naudodamas vandens aušinimo technologiją, o vieno cilindro variklis orientuotas į staigų įsibėgėjimą. Motociklas atrodo kaip tikras sunkiasvoris, tačiau tai tik iliuzija. Tereikia „Batpod“ įsibėgėti, ir jis prašaus bet kurį iš „lengvųjų“ motociklų.
Batpod motociklo koncepcija

Dodge Tomahawk“

Amerikiečių automobilių gamintoja „Dodge“ šią pabaisą pirmąkart pasauliui parodė 2003 metais Detroito automobilių parodoje. Skambus pavadinimas „Tomahawk“ neabejotinai pavojingai atrodančiam konceptui prilipo po to, kai gamintojas pareiškė jį esant greičiausiu motociklu pasaulyje. Tiesa, paskui ekspertai išsiaiškino, kad vietoj paskelbto maksimalaus 680 kilometrų per valandą greičio „Dodge Tomahawk“ niekada neviršijo 160 kilometrų per valandą.

„Confederate Renovatio“

Confederate Renovatio
Radikalus – kitaip nepavadinsi! – motociklas, sukurtas geriausių šios srities Amerikos dizainerių. Tai vienas iš itin minimalistinių modelių, tačiau dėl to jo techninės savybės nė kiek nenukentėjo. Ir, nepaisant to, kad „Confederate Renovatio“ atrodo itin nepatogus (tik pažvelkite į jo sėdynę!), yra kaip tik priešingai.