Pernai pardavęs tik 6,6 tūkst. šių automobilių, „Daimler“ koncernas svarstė galimybę nutraukti G-klasės gamybą. Tačiau nuo 1979 m. siūlomas grubia išvaizda ir kampuotomis formomis išsiskiriantis visureigis ir toliau bus gaminamas – praėjusį mėnesį gamintojo atstovų salonus pasiekė atnaujinta šio modelio versija.

G-klasės gamoje yra ir brangiausias „Mercedes“ siūlomas modelis – G 65 AMG versija kainuoja 264 180 eurų (912,1 tūkst. Lt), ir tai yra daugiau nei kainuoja galingiausias šios markės flagmano S-klasės modelis S 65 AMG (230 384 eurų/795,4 tūkst. Lt).

„Mercedes“ SUV modelių vadovas Axelis Harriesas teigė, kad G-klasės pardavimai per pastaruosius 3 metus išaugo 50 proc., daugiausiai dėl padidėjusios paklausos Rusijoje ir Kinijoje. Vis dėlto kompanija neatskleidžia, kiek tiksliai parduodama G-klasės visureigių šiose šalyse.

Gamintojai tikisi, kad Grace (Austrija) surenkamo atnaujinto G-klasės visureigio metiniai pardavimai išaugs iki 7,5 tūkst. vnt. Pradinė jo kaina Vokietijos rinkoje – 85 311 eurų (294,5 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)