301 km/val. – tokį maksimalų greitį pasiekė Frankfurto parodoje debiutuosiantis pirmasis britų „Bentley“ markės SUV automobilis „Bentayga“ ir oficialiai tapo greičiausiu pasaulyje serijinės gamybos SUV automobiliu, aplenkęs galingiausius vokiškų markių SUV automobilius.

Pasiekti tokį įspūdingą greitį leido 6.0 l dviejų turbinų W12 608 AG variklis, pasiekiantis maksimalų 900 Nm sukimo momentą. Šis variklis – mažesnio darbinio tūrio 6.3 l W12 motoro modifikacija, kuris yra montuojamas į „Bentley Continental GT Speed“ automobilį.

Greičiausias automobilis - Bentley
Žinoma, varžymasis galia su vokiškais automobiliais yra simboliškas, kadangi britų „Bentley“ markė priklauso vokiškam „Volkswagen Group“ koncernui, o didelio darbinio tūrio W12 variklis yra atnaujinta jau antrą dešimtį metų skaičiuojančio gamintojo motoro modifikacija. Tokio tipo varikliai yra arba buvo montuojami į tokius automobilius kaip „Audi A8“, „Volkswagen Touareg“ ir „Phaeton“, taip pat „Bentley“ ir su Lietuvą sąsajų turėjusius „Spyker“ automobilius.

Ir galima neabejoti, kad greitai pasirodysiantis „Lamborghini Urus“ SUV automobilis bus dar greitesnis. Kaip ne kaip, ši itališka markė taip pat priklauso vokiškam „Volkswagen“ koncernui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)