Kartojame Delfi anksčiau skelbtą tekstą apie pomidorų daiginimą.

Pomidorų daiginimas balandį

Balandį, ypač viduryje, jau vėlu sėti daugumo pomidorų rūšių sėklas, kad išaugtų daigai. Jei labai norisi, galima rizikuoti ir pasėti ankstyvų ir labai ankstyvų pomidorų, kurie subrandina vaisius, praėjus trims mėnesiams po sudygimo. Tokiu atveju, derliaus sulauktumėte anksčiausiai rugpjūtį. Todėl, nepaisant rekomendacijų tokias rūšis ir hibridus auginti lauke, juos reikia auginti šiltnamyje. Į atviras lysves galima sodinti tik užaugusius daigus, tada derliaus galima tikėtis liepą.

Ankstyvos pomidorų rūšys, su kuriomis balandį galima rizikuoti: „Alpha“, „Afroditė“, „Ananas“, „Magnus F1“, „Belle F1“, „Rally F1“, „Buran F1“, „Cindel F1“ ir kt.

Galimas variantas: pasidomėkite, kas iš kaimynų, pažįstamų jau turi pomidorų daigų. Galbūt daigai gerokai ūgtelėjo ir jau atsirado šoninių ūglių, tada daigus reikia nupjauti. Pomidorų šaknys greitai auga, pomidorai apskritai išleidžia daug papildomų šaknų, kita vertus, įskiepijus papildomų šaknų daigai bus tvirtesni. Kai kurie daržininkai skiepija vieną į vieną šaknį, t. y. iš dviejų daigų vieno viršūnės išmetama. Pasidomėkite, kas skiepija tokiu būdu ir paprašykite nereikalingų daigų.

Pomidorų auginimas loveliuose ir pan.

Dar vienas būdas auginti pomidorus – loveliai, vazonai. Tada daigai auginami namuose – balkone ar verandoje vazonuose ir kt. induose. Auginant tokiu būdu, oro sąlygos ir sėjimo laikas jums nesvarbūs. Galite sėti dabar ir tikrai turėsite gardžių kambarinių pomidorų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją