Dainora eksperimentui atsinešė daigyklą be skylučių vandeniui nutekėti, granulių, kurios sugers vandens perteklių, žemių ir, žinoma, sėklų. Pasirinko vyšninius pomidorus, skirtus auginti vazonuose. Visą eksperimento eigą galite pamatyti video reportaže.

„Jei bus labai karšta, išnešime į lauką. Viršuje turime terasą. Langai, pro kuriuos matosi Gedimino pilis, yra į rytinę pusę ir augimas bus paskatintas. Vaizdas į Seimą kitoje pusėje ir, vargu, ar tai bus privalumas“, – tuomet dėstė Dainora.

Apie tai, kaip mums pavyko sodinimas ir ką darysime toliau, – videoreportaže.

Nors mus lydėjo šviesi viltis, kad vos paaugusius daigelius pavyks persodinti tinkamu laiku, tačiau tradiciškai to nepavyko įgyvendinti.

Tiesos dėlei reikia pasakyti, kad vaizdas į Seimą visiškai neskatino pomidorų augumo ir išgyvenusių ant tos palangės nebuvo.

Kas kita vaizdas į Gedimino pilį – ten pavyko persodinti vieną daigą, kuris, bendru kolektyvo nutarimu, buvo įvertintas kaip „beviltiškas“. Tačiau pomidoras turėjo savo nuomonę apie išgyvenamumą ir vėlyvą rudenį redakcija paragavo jo vaisių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją