Lietuvos žemės ūkio ministerija čia nemato pavojų ir norėtų, kad tranzitas vyktų aktyviau, tačiau patys ūkininkai sako, kad tai nėra toks nepavojingas reiškinys, kaip atrodo valdininkams.

„Nuosekliai pasisakome už paramą Ukrainai tiek prekybos politikos priemonėmis, tiek stiprinant ES ir Ukrainos infrastruktūros jungtis, eksporto garantijas, užtikrinant tranzitą per ES, skatinant investicijas, remiant tolesnę Ukrainos integraciją į ES vidaus rinką, ypač pasirengimo būsimos narystės ES kontekste.

Suprantame, jog svarbu atsižvelgti ir į ES gamintojų interesus, tačiau reikia ieškoti būdų, kad būtų išvengta naujų prekybos ribojimų. Todėl siūlomų apribojimų pratęsimui nepritariame, taip pat siūlome išnaudoti Baltijos šalių infrastruktūrą (uostus, geležinkelius ir kelių transportą), kuri gali tapti alternatyviu Ukrainos produktų, įskaitant grūdus, tranzito maršrutu. Lietuva jau yra pateikusi Europos Komisijai raštu konkrečius siūlymus, ko reikia, kad šis maršrutas galėtų pradėti realiai veikti“, – sako žemės ūkio viceministras Vytenis Tomkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją