Pasak jo, JAV rinka yra patraukli ir turinti daug galimybių plėsti lietuviškų maisto produktų eksportą, tačiau pirmiausia turi būti atlikti paruošiamieji darbai.

„Įmonėms labai svarbu įvertinti savo pasiryžimą, galimybes bei riziką, susijusią su didele konkurencija šioje rinkoje. Sėkmės gali tikėtis išskirtinių bei produktų su tvariomis pakuotėmis gamintojai, galintys tiekti didesnius produkcijos kiekius ir atsakingai įgyvendinantys savo patekimo į rinką strategijas“, – pranešime sakė ministras.

Žemės ūkio ir maisto produktų eksporto plėtros galimybes į JAV K. Navickas aptarė su Lietuvos generaline konsule Čikagoje Sigrida Mulevičiene ir vietos verslininkais.

Anot ministro, kiek labiau suklusti turėtų tradicinių lietuviškų maisto produktų ar gėrimų eksportuotojai, nes lietuvių diaspora jaučia vis mažiau sentimentų juodai duonai ir kitiems produktams. Tokius pokyčius lemia vis didesnės pasirinkimo galimybės ir pagerėjęs mobilumas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)