Sausio aštuntą dieną Lietuvoje liepsnojo ūkininkų laužai. Protesto akcija buvo rengiama dėl daugybės ūkininkų keliamų probleminių klausimų, vienas kurių – „žaliojo“ dyzelino paskirstymas. Apie naująją tvarką praėjusių metų gruodį paskelbė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), o ūkininkai netruko jos pavadinti drakoniška raganų medžiokle.

Neseniai žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigė, jog šis ūkininkų protestas – politinis, tačiau ūkininkai tokią jo nuomonę atrėmė. Pasak jų, tokiomis kalbomis tik bandoma nusimesti atsakomybę.

Trumpai tariant, nuo 2024 metų sausio 1 dienos įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią taip vadinamą „žaliąjį“ dyzeliną ūkininkai galės naudoti tik žemės ūkio gamybai naudojamoje technikoje. Iki šiol Lietuvos ūkininkai galėdavo įsigyti limituotą kiekį lengvatinio kuro ir naudoti jį pagal poreikį.

Šįkart Delfi domisi nauja tvarka dėl „žaliojo“ dyzelino paskirstymo. Kodėl buvo reikalinga imtis tokių pokyčių, kokių pasekmių tai atneš Lietuvos ūkininkams, galiausiai – ar naujosios tvarkos poveikį pajus ir vartotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)