„Parduodame šviežią medų, nors dar turime ir pernykščio. Kol kas tik pradžia. Tirštas, aromatingas, šviesus. Kilogramo kaina 8 eurai, puslitriukas 5,5 euro. Turime didelį bityną ir, skirtingai nei kiti bitininkai, niekada vienu kartu neišimame viso medaus, nes turguje norime jį parduoti tik šviežią. Sukame po kelis avilius kol pereiname visus. Kai ratas baigiasi, pradedame iš naujo“, – aiškina Danguolė Grybienė ir sako, kad šių metų naujovė – labai ankstyvi spietimai. Vyras jau pagavo 8 spiečius.

Šeima turi 95 avilius. Parduoda ir mažus koriukus – kilogramas 10 eurų, vienas 2-3 eurai. Juos perka vietoje kramtomosios gumos.

„Parduodu tiek šviesų, tiek tamsų medų. Mūsų bitės miške. Jei „pagauna“ rapsų, tai būna šviesesnis. Skonis šiek tiek skiriasi. Pavasarinis medus būna švelniausias. Žmonės geriau perka tamsų medų. Duodam paragauti. Skiriasi ir pirkėjai – vyresnio amžiaus žmonės nori, kad graužtų gerklę, tada mano, jog tai geresnis vaistas“, – dėlioja Dalia Auželienė, turinti apie 50 avilių.

Jie parduoda ir agurkus. Kol kas šiltos dienos, jie puikiai dera, nors naktį tenka pašildyti. Kilogramo kaina prasidėjo 4 eurai už kilogramą, dabar jau 3 eurai. Orientuojasi į atvežtinės produkciją kainą parduotuvėse. Agurkus pardavinės iki rudens. Pomidorai prasidės birželio pabaigoje. Dera neblogai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją