Tikras skanumėlis! Kadangi apkepas išėjo tikrai tobulai, tad dalijuosi receptu ir su jumis. Be to, šis apkepas gali būti labai puikus ir įdomus desertas šventiniam stalui – apkepą galite supjaustyti mažais kvadratėliais, ant viršaus mediniu pagaliuku įsmeigti braškę, gervuogę ar kitą uogą ir voila – paprastas ir greitas desertas ant jūsų stalo.

Quesada Pasiega – ispaniškas sūrio apkepas

Quesada Pasiega – ispaniškas sūrio apkepas

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  2. Viename dubenyje išsukame sviestą ir cukrų su elektriniu plakikliu (plakame ~3 min.), tada vieną po kito įmušame kiaušinius ir įmaišome vanilės ekstraktą bei druską. Į tešlą sudedame rikotos sūrį ir gerai išplakame. Supilame pieną, išmaišome.
  3. Į tešlą pamažu įsijojame miltus ir maišome, kol nelieka gumulėlių. Pabaigoje įmaišome citrinos žievelę.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu. Aš kepiau stačiakampėje stiklinėje kepimo formoje (~13 cm x 23 cm). Tešlą supilame į kepimo indą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Ar apkepas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus iš apkepo krapštukas švarus, tuomet apkepas iškepęs, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti.
Quesada Pasiega – ispaniškas sūrio apkepas