„Baltc Foods“ kviečia išmėginti prabangų veršienos troškinį.

Jums reikės:

1 kg veršienos
80 g sviesto
80 g miltų
Druskos ir pipirų

Padažui:

250 g pievagrybių
40 g šalotinių svogūnų
20 g sviesto
400 ml rusvo veršienos sultinio
100 ml balto vyno
50 ml konjako
1 ryšelis peletrūno
1 ryšelis petražolių
Pomidorų fondiu reikės
40 g šalotinių svogūnų
40 g sviesto
800 g pomidorų be odelės
4 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų
Čiobrelio
Rozmarino

Kaip pasigaminti?

Mėsą supjaustykite į gabalėlius. Pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Apibarstykite miltais. Svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką, druską, pipirus.

Troškinkite iki norimos tekstūros.Ištirpinkite sviestą keptuvėje, dėkite veršieną ir pakepinkite 6-7min. iš abiejų pusių. Kai apkepsite mėsą išimkite iš keptuvės. Pakepinkite supjaustytus pievagrybius, kol taps gelsvi. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Įpilkite balto vyno.

Troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas sutirštėtų. Įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo. Patiekite karštose lėkštėse, užpilkite grybų padažų, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotom petražolėm ir peletrūnu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją