Tačiau laikas buvo tuščiai švaistomas. Kaip praneša informacijos agentūra „Finmarket“, taip savo interviu leidiniui „Handelsblatt“ pareiškė buvęs Europos centrinio banko vyriausias ekonomistas Juergenas Starkas, pasitraukęs iš pareigų 2011 metais po ginčo su M. Draghi dėl obligacijų pirkimo programos. J. Starko interviu ištraukas savo tinklaraštyje cituoja „SitkaPacific Capital“ finansų konsultantas Mike'as Shedlockas.

J. Starkas įsitikinęs, kad euro krizė sustiprės, nes euro zona perėjo į naują etapą – krizės valdymo.

Anot eksperto, po parlamento rinkimų Vokietijoje rugsėjo pabaigoje Prancūzija padidins spaudimą Europos centriniam bankui ir Berlynui, reikalaudama, pirmiausia, atsisakyti taupymo programų, antra, suteikti jai pagalbą. Nors obligacijų pirkimo programą buvo numatyta panaudoti siekiant padėti Ispanijai ir Italijai, Prancūzija užsimanys pasinaudoti šia priemone ir jos spaudimas bus milžiniškas.

Prancūzija – antroji pagal svarbą euro zonos ekonomika po Vokietijos. J. Starkas įsitikinęs, kad Europos centriniam bankui teks palaikyti Prancūziją perkant obligacijas.

Priminsime, kad M. Draghi pernai rugsėjį pristatė programą OMT (Outright Monetary Transactions), kuri numato, kad Europos centrinis bankas pirks euro zonos šalių suverenias obligacijas antrinėse rinkose.

Pagal šią programą Europos centrinis bankas gavo teisę neribotai įsigyti labiausiai nuo pasaulinės finansų krizės nukentėjusių Europos Sąjungos šalių obligacijas. Pirmiausia kalba eina apie Ispaniją, Portugaliją ir Italiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)