Jau beveik 26 mėnesius su Rusija kariaujanti Ukraina stengiasi padidinti ginklų gamybos apimtis ir inovatyviųjų technologijų naudojimą, kad mūšio lauke galėtų deramai kovoti su daug didesniu ir turtingesniu priešu.

Vadas kalbėjo lankydamasis parodoje, kurios metu buvo pristatyti ukrainiečių gamybos bepiločiai aparatai, skirti naudoti ore, sausumoje ir vandenyje, elektroninės karybos sistemos bei šarvuotosios transporto priemonės. 99 proc. ukrainiečių naudojamų dronų pagaminama Ukrainoje.

Kadangi mūšio lauke Ukrainos ginkluotosios pajėgos rusams nusileidžia tiek karių skaičiumi, tiek ginkluotės kiekiu, Maskva vis didina spaudimą visame fronte ir pamažu stumiasi pirmyn. Abiem pusėms naudojant vis daugiau bepiločių, karo pobūdis keičiasi: nuo susirėmimų mūšio lauke pereinama prie atakų prieš karinę, energetikos ir transporto infrastruktūrą.

Ukrainos gamybos dronai, pastaraisiais mėnesiais atakavę taikinius Rusijos viduje, dabar gali įveikti didesnį nei 1 200 kilometrų atstumą, sakė Vadimas Sucharevskis.

Ukrainos strateginių pramonės šakų ministras Oleksandras Kamyšinas sakė, kad Ukrainos ginklų gamintojai tapo šalies karinės pramonės ir ekonomikos progreso varomąja jėga.