Mados kūrėjas Robertas Jamesas savo naujausioje kolekcijoje į vieną suliejo madą ir politiką. Niujorke gyvenantis dizaineris sako, kad baigiamieji kolekcijos darbai neleido nė akimirkai atsikvėpti, todėl jis negalėjęs dalyvauti pastarosiose protesto akcijoje. Šią klaidą jis nusprendė ištaisyti ant podiumo, kur mados kalba prabilo apie tai, kas jam kelia didžiausią nerimą.

R. Jameso kolekcijos pagrindą sudaro trys bazinės spalvos – alyvuogių žalia, rausvai pilka ir, savaime suprantama, juoda. Dizaineris dalį naujos kolekcijos drabužių siuvo iš bambuko audinių ir kitų aplinkai nekenksmingų medžiagų.

Antrą kartą Niujorko vyrų mados savaitėje dalyvauja ir visame pasaulyje žinomas vyrų drabužių prekės ženklas „David Naman“. Šie mados namai pristatė kolekciją, įkvėptą XX amžiaus 8-ojo dešimtmečio stiliaus prisiminimų.

Lenkijoje gimęs ir Niujorke augęs dizaineris Rafalis Swiaderis žurnalistams sakė esąs ne proto laimingas, galėdamas pirmą kartą dalyvauti prestižinėse Niujorko vyrų mados savaitėje ir pristatyti savo prekės ženklo „R. Swiader“ kolekciją.

Kolekcijos pristatymo garso takelį kūrė gyva grupė.

Pirmąją Niujorko mados savaitės dieną savo kolekcijas pristatė ir du pradedantys mados namai „Madien Noir“ ir „Private Policy“.