Po keturių Ryano Olanderio taškų svečiai pirmavo, tačiau Simas Buterlevičius dėjimu persvėrė rezultatą savo ekipos naudai (7:6). Rolandas Alijevas pats sėkmingai užbaigė ataką bei atliko rezultatyvų perdavimą Juliui Jucikui ir šiauliečiai išlaikė trapią persvarą (11:12). Nei vienai ekipai per likusią kėlinio dalį nepavyko įgyti didesnio pranašumo ir po pirmo kėlinio minimalia persvara pirmavo „Juventus“ (21:20).

Edgaras Stanionis ir Rashaunas Broadusas antro kėlinio pradžioje padidino savo ekipos pranašumą (27:22). Tačiau persvara aikštelės šeimininkai džiaugėsi neilgai: J.Jucikas pelnė du taškus iš po krepšio, dėjimą pridėjo Tayleris Olanderis ir „Juventus“ strategas Dainius Adomaitis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (27:26). Po keitimo aikštelėje pasirodęs Saulius Kulvietis pelnė keturis taškus be atsako ir „Juventus“ vėl nutolo (35:29). Paskutinėmis sekundėmis sėkmingą ataką surengė R.Broadusas (39:33).

Įpusėjus trečiajam kėliniui R.Broaduso vedini Utenos krepšininkai ir toliau išlaikė persvarą savo rankose (46:42). Vis dėlto po penkių iš eilės brolių Olanderių taškų svečiai persvėrė rezultatą savo ekipos naudai (50:51). Tačiau tašką kėlinyje ir vėl padėjo aikštelės šeimininkai ir po tridešimties minučių kovos pirmavo (53:51).

Martynas Linkevičius bei R.Alijevas pataikė po tritaškį ir persvėrė rezultatą savo ekipos naudai (55:57). Saulius Kulvietis sudėtingu metimu išlygino, o R.Broadus sugrąžino pranašumą savo ekipai (64:62). M.Linkevičius ir R.Broadusas vėl apsikeitė sėkmingomis atakomis (66:65). Rungtynės savo kulminaciją pasiekė paskutinėmis jų sekundėmis. R.Alijevas persvėrė rezultatą, tačiau iš karto po to gavo penktąją asmeninę pražangą. S.Kulvietis baudų metimais sugrąžino persvarą „Juventus“ ekipai (71:70). Gintaras Leonavičius nepataikė iš toli, o S.Kulvietis baudų metimais padidino pranašumą iki trijų taškų. Po minutės pertraukėlės Rokas Giedraitis pataikė sudėtingą tritaškį ir išlygino rezultatą (73:73). Paskutinei savo atakai aikštelės šeimininkai turėjo tris sekundes, tačiau sudėtingas R.Broaduso metimas buvo netaiklus. Pratęsimas.

R.Broadusas pratęsimo pradžioje pelnė keturis taškus iš eilės (77:75). R.Olanderis baudų metimais vėl išlygino rezultatą (77:77). Įspūdingą solo pasirodymą tęsė R.Broadusas, pridėjęs du taškus su pražanga bei realizavęs dar du baudų metimus (82:79). Svečiai nenuleido rankų ir po R.Olanderio dvitaškio ekipas skyrė tik taškas (82:81). „Šiauliai“ ėmėsi pražangų taktikos, tačiau A.Šikšniaus ranka nedrebėjo (84:81). Taikliomis baudomis atsakė ir Jonathanas Lee (84:83). A.Šikšnius šįkart pataikė tik vieną baudos metimą, o kitoje aikštelės pusėje tuo pačiu atsakė R.Olanderis, o kamuolį atkovoję aikštelės šeimininkai šventė dramatišką pergalę – 86:84.

Nuotraukų galeriją rasite čia.

„Juventus“: Rashaunas Broadusas 25 tšk. (4 rez. perd.), Saulius Kulvietis 16 tšk. (4 rez. perd.), Edgaras Stanionis 12 tšk., Valdas Dabkus 11 tšk.

„Šiauliai“: Rolandas Alijevas 17 tšk. (5 rez. perd.), Julius Jucikas 17 tšk., Ryanas Olanderis 15 tšk. (6 at. kam.).