Po 8-erių metų pertraukos Australijos rinktinės marškinėlius vėl apsivilko Andrew Bogutas. Vidurio puolėjas kalbėdamas apie šiemet itin išpopuliarėjusį ir NBA čempionatą „Golden State Warriors“ komandai laimėti padėjusį žaidimą žemu penketu A. Bogutas tikino, kad toks krepšinis nebus sėkmingas reguliariajame sezone.

„Manau, žaidimas mažu penketu NBA lygoje kitą sezoną nevyks visą reguliarųjį sezoną. Pasitaikys rungtynių, kai treneriai tai naudos ir tai pasiteisins, bet bus ir tokių atvejų, kai tai neatneš komandai naudos. Manau mes atlikome puikų darbą, kai žaidimą mažu penketu kaitaliodavome su įprastu. Ypač tai atnešė naudos finalų rungtynėse. Nemanau, kad galima laimėti NBA žiedus žaidžiant vien tik mažu penketu. Taip pat nemanau, jog galima laimėti čempionatą rungtyniaujant vien tik tradiciniu penketuku su dviem aukštais žmonėmis. Krepšinis pasikeitė, reikia kaitalioti šiuos du elementus“, - sakė A. Bogutas

Paklaustas apie Joną Valančiūną A. Bogutas negailėjo lietuviui pagyrų.

„Jis – kietas, jo žaidimas gerėja kiekvienais metais. Jis mėgsta fizišką krepšinį, moka gerų judesių žaisdamas arti krepšio. Taip pat jis yra svarbi Toronto komandos žaidimo dalis“, - teigė NBA čempionas.

Australų vidurio puolėjas su šypsena ir pasididžiavimu kalbėjo apie šiemet iškovotą NBA žiedą.

„Mes žaidžiame regbį? Pirmąkart tai girdžiu. Ką aš manau apie tai? Na, man garbė, jog taip manote. Mes žaidžiame kietą krepšinį, bet Lietuva taip pat demonstruoja tokio pat stiliaus krepšinį. Šį vakarą tai pamatysite“, – nustebintas klausimo kalbėjo australas.