Tokia sporto šventė rengiama kiekviename žemyne, o jos metu pristatomos įvairios sporto šakos, sportinė veikla, organizuojami mokymai bei dirbtuvės, pristatomos naujausios sveikos gyvensenos ir kūno rengybos tendencijos.

A.Schwarzeneggeris teigia, kad per keturis dešimtmečius – būtent tada jis pradėjo sportininko karjerą – pasikeitė ne daug.

„Manau, kad drastiškai per tą laiką nepasikeitė niekas. Esu įsitikinęs, kad, norint sulaukti sėkmės, kaip ir bet kurioje srityje pirmiausia reikia turėti tikslą. Viziją. Žinoti, ką nori padaryti. Priešingu atveju laukia aklavietė, ėjimas vienoje vietoje. Taigi visai nesvarbu, ar norite tapti teisininku, ar gydytoju, ar prezidentu, ar kultūrizmo čempionu, ar futbolo žvaigžde. Kelias toks pats. Tiesiog reikia sau pasakyti – štai, ko ketinu siekti, mano tikslas toks. Kai man buvo 15 metų, pasakiau sau, kad tapsiu kultūrizmo čempionu. Norėjau būti panašus į Regą Parką, kuris kine vaidino Heraklį. Arba dar vieną Heraklį Steve‘ą Reevesą, kuris ne tik vaidino, bet ir tapo Ponu Visata. Norėjau to, toks buvo mano planas“, - sakė buvęs JAV gubernatorius ir kultūrizmo čempionas Arnoldas Schwarzeneggeris.

Nors šventėje didžiausias dėmesys ir skiriamas fiziniai stiprybei bei kūno rengybai, A. Schwarzeneggeris laikosi kitos nuomonės – jo manymu, šio sporto festivalio tikslas ir pagrindinė priežastis paskatinti žmones sveikai gyventi, rūpintis savimi.