Pirmasis Lietuvoje vandenlenčių parkas atidarytas 2011 m. Nuo to laiko vandenlenčių parkų ir jų entuziastų vis daugėjo, vieniems tai – sportas, kitiems – puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Išbandyti vandenlentę gali bet kas – tam nereikia ypatingo fizinio pasiruošimo.

Vandenlenčių varžybos Lietuvoje

Praėjusią vasarą pirmą kartą įvyko oficialus Lietuvos Wake Čempionatas 2016, kurį organizavo LWO (Lietuvos Wake Organizacija). Jame dalyvavo daugiau nei 150 vandenlenčių entuziastų. Visą vasarą sportininkai kovojo dėl Lietuvos Wake čempiono titulo. Juo tapo ilgametis vandens sportų entuziastas ir vienas geriausių Lietuvos vandenlentininkų – Jonas Kriščiūnas. Šį sezoną jis ne tik pats treniruosis ir ruošis čempionatui, bet ir padės pasiruošti kitiems.

Vienas pagrindinių šio sezono Lietuvos Wake organizacijos tikslų – ne tik aukšto lygio profesionalų varžybos, bet ir didesnis skaičius čempionato dalyvių mėgėjų grupėje. „Betsafe Lietuvos Wake Čempionatas” taps puikia proga vandenlenčių sporto mėgėjams savo jėgas išbandyti tarp vienodo lygio sportininkų, o adrenalinas varžybų metu taps dar vienu nepamirštamu vasaros įspūdžiu.

Rolandas Mackevičius čempionatui ruošėsi Turkijoje

Vienas pirmųjų stipriausio šalies vandenlentininko J. Kriščiūno mokinių – Rolandas Mackevičius, kuris čempionatui intensyviai ruošėsi treniruočių stovykloje Turkijoje. „Treniruočių stovykloje dar labiau patobulinau savo vandenlentės valdymo įgūdžius, jaučiuosi pasiruošęs čempionatui ir nekantrauju išbandyti savo jėgas ant vandens“, - tvirtina R. Mackevičius.

Kaip sekasi Rolandui, galite pažiūrėti reportaže, o norintiems vandenlenčių sporto asus išvysti gyvai verta atvykti į čempionato varžybas. Pirmasis „Betsafe Lietuvos Wake Čempionato 2017” etapas įvyks liepos 15-tą dieną „Splash Miami” vandenlenčių parke Marijampolėje, antrasis – liepos 29 d. „Dock 7” parke Kaune, o finalinis etapas – didžiausiame vandenlenčių parke Lietuvoje – „WakeWay” Vilniuje.