Pati mintis, kad daugybė žmonių, užplūdusių tokias istorine prasme itin svarbias ir jautrias vietas kaip pavyzdžiui, Berlyne esantis Holokausto memorialas, nepakelia akių nuo savo telefonų, ieškodami kompiuterinių pabaisų, daliai visuomenės atrodo mažų mažiausiai nepriimtina.

„Pokemon GO“ sukūrusi bendrovė jų radimvietes ir vadinamąsias arenas, kur vyksta dvikovos, visame pasaulyje susiejo su turistų lankomiausiais objektais, o tai tikrai ne visais atvejais priimtina – pavyzdžiui, Holokausto memorialas Berlyne. Tokiais atvejais galima kreiptis į bendrovę ir pareikalauti pokemonus iš ten pašalinti, tokiu būdu išvengsime konfliktų“, - sakė kompiuterinių žaidimų muziejaus direktorius Andreasas Lange‘as.

Floridos zoologijos sodo ir Pensilvanijos kapinių valdžios atstovai įspėjo žaidimo „Pokemon Go“ mėgėjus žaidžiant nepamiršti ir realaus pasaulio taisykles. Neiplso zoologijos sode žaidėjai, įbedę nosis į išmaniuosius telefonus ir ieškodami pokemonų, nesidairydami nuklysdavo į draudžiamas zonas. Zoologijos sode pakabinti įspėjamieji užrašai turi konkretų tikslą – atgrasyti lankytojus eiti ten, kur realus pavojus susidurti su pavojingais gyvūnais. Zoologijos sodo atstovas Scottas Johnsonas įspėjo: nepaisantys taisyklių bus baudžiami.

Pensilvanijoje policija pranešė, kad antradienį vakarą apie 40 „Pokemon Go“ žaidėjų liko užrakinti kapinėse. Nors ketvirtadienį pliaupė lietus, žmonės, įbedę nosis į išmaniuosius telefonus, maklinėjo po Danmoro kapines, ieškodami pokemonų, nuo liūties protarpiais pasislėpdami automobiliuose.

Zoologijos sodo atstovai susisiekė su žaidimo kūrėjais ir griežtai pareikalavo pašalinti visus pokemonus iš zoologijos sodo vietų, kur šio tikra beprotybe tapusio žaidimo entuziastai gali patekti į rimtą bėdą – ar bent jau į plėšraus žvėries nasrus.

Žaibiškas „Pokemon GO“ populiarumas greičiausiai susijęs su nostalgija 20 metų senumo animaciniams filmukams.

Žaidimą į savo išmaniuosius telefonus atsisiuntę žmonės, tarsi apsėsti bando sugauti kuo įmanoma daugiau šių žavių pabaisiukų.

Žaidimų pramonės ekspertai teigia, kad žaidimas „Apple“ ir „Android“ programėlių parduotuvėse pagerinęs visus įmanomus rekordus, realiai pretenduoja tapti nauju itin galingu rinkodaros ginklu pardavėju rankose.