Prabėgus beveik 30 metų nuo tada, kai grupė tarptautinei muzikos scenai pristatė savo „rumbos ir flamenko“ stilių, flamenką derindama su popmuzika ir Lotynų Amerikos ritmais, pusbrolių Nicolaso Reyeso ir Tonino Baliardo įkurta grupė vis dar yra labai populiari ir šiuo metu yra išvykusi į gastroles, kurios apima Australiją, Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją.

„Tai toks muzikos tipas, pagal kurį, net jei supranti ar nesupranti (kalbos), norisi šokti. Jis universalus“, - sakė „Gipsy Kings“ pagrindinis vokalistas Nicolasas Reyesas.

N. Reyesas ir pagrindinis gitaristas Tonino Baliardo yra kilę iš Ispanijos rumunų, kurie per pilietinį Ispanijos karą iš Katalonijos bėgo į Prancūziją.

„Iš flamenko mes padarėme naują stilių, naujo stiliaus rumbą, kuri yra mūsų ir priklauso mums. Taigi tai tiesa, mes šiek tiek supurtėme flamenko muziką“, - sakė „Gipsy Kings“ pagrindinis gitaristas Tonino Baliardo.

Abu pusbroliai augo Pietų Prancūzijoje. Iš pradžių jie koncertuodavo Arlio mieste, o vėliau pradėjo keliauti po šalį, užgrodami Kanuose ir koncertuodami vestuvėse bei festivaliuose.

1987 metais pasirodęs jų albumas „Gypsy Kings“ JAV albumų sąrašuose išsilaikė 40 savaičių.

Grupė, kuri, anot jų svetainės, yra pardavusi daugiau kaip 25 mln. albumų, yra pelniusi tiek „Grammy“, tiek Lotynų Amerikos „Grammy“ apdovanojimus.