„Filmas pasirodė pačiu laiku. Verta pamatyti, kaip viskas vyko iš šalies, verta pamatyti save ir verta neužmiršti, - neabejoja Darius Petkevičius. - Verta pasidžiaugti, kad šiandien turime galimybę kurti filmus tokiomis temomis.“

Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ antradienio vakarą įvyks Sausio 13-osios įvykiais paremto Roberto Mullano vaidybinio filmo „Mes dainuosim“ premjera.

Nepaisant to, kad filmas yra vaidybinis, juostoje režisierius panaudojo daug archyvinių kadrų. Kūrybinė komanda neabejoja, kad spragėsių pardavimai per šį filmą tikrai kris. Tai - savotiškas paminklas Sausio 13-osios įvykiams, už laisvę kovojusiems ir gyvybę paaukojusiems žmonėms. Paminklas, kurį daugiau nei du dešimtmečius bijojo pastatyti Lietuvos režisieriai.

Paradoksas, bet aktoriams ruošiantis filmui teko pamiršti visą istoriją ir įvykių chronologiją.

„Ką iki tol skaitei, turėjai viską pamiršti. Nes filme tu gyveni sausio 11-ąja ir turi pamiršti apie Sausio 13, pamiršti, kad žus daug žmonių, kad vėliau atgausim Nepriklausomybę ir įstosim į Europos sąjungą. Režisierius aktoriams suteikė daug laisvės kuriant savo personažus“, - prisipažino Aistė Diržiūtė.