Garsiojo ketverto statulėlės, metalinė Johno Lenno figūrėlė, itin reti albumų leidimai, nuspalvotos nuotraukos – lobis, kurį prancūzas sukaupė per daugiau nei keturis dešimtmečius. O kur dar daugybė knygų, nuotraukų, magnetukų, ženkliukų, kompaktinių diskų ir kitos su bitlais susijusios atributikos.

Prancūzo „The Beatles“ kolekcija užima 68 kvadratinių metrų plotą – kitaip tariant, nemenką dalį jo buto Paryžiuje.

Vieną dieną J. Volcouve tiesiog priėjo ribą, kai suprato į savo namus nebegalintis pasikviesti svečių, nes jie nebetelpa. Buvo ir dar viena svarbi priežastis – ant įrašų besikaupiančios dulkės ėmė kelti astmos priepuolius.

Praktiškai visą gyvenimą puoselėta ir kurstyta meilė „The Beatles“, anot prancūzo, turi baigtis. Paryžiuje gyvenantis šešiasdešimtmetis kolekcionierius nusprendė didžiąją kolekciją parduoti, o už gautas lėšas tiesiog oriai pasenti.

Vinilinių plokštelių ekspertai kelias savaites analizavo paryžiečio kolekciją, kiekvienas įrašas buvo įvertintas ir atsidūrė specialiame kataloge. Aukcionui pagal temą visi įrašai bus suskirstyti į segmentus po 350.

„L'Hotel Drouot“ aukcioną, kuriame bus pardavinėjama kolekcija, rengia kovo 18 dieną Paryžiuje. Dalyvauti jame bus galima ne tik tiesiogiai, bet ir siūlant kainą telefonu ar internetu.

60 metų Jacques sako esąs labai laimingas galintis savo kolekcijai suteikti naują gyvenimą, tačiau teigia pačius mylimiausius įrašus ir asmeninius George Harrisono ir Ringo Starro laiškus bei diržo sagtį iš „Dark Horse Records“ (G. Harrisono įrašų kompanijos) pasiliksiąs sau.