Jie sukūrė išmaniojo telefono dydžio prietaisą „Pregnabit“, kuris, anot kūrėjų, sukels tikrą revoliuciją nėščiųjų sveikatos priežiūros srityje.

Inžinieriai teigia, kad „Pregnabit“ fiksuoja vaisiaus širdies ritmą, jo judėjimą, deguonies kiekį moters kraujyje ir kitus svarbius parametrus. Teigiama, kad tokios informacijos pakanka, norint laiku aptikti pavojingas patologijas.

„Ši idėja man į galvą šovė susipažinus su tikra skaudžia situacija. Viena mano draugė pagimdė negyvą kūdikį. Vėliau mes pasidomėjome statistika ir supratome, kad tokių mirčių skaičius pasaulyje labai didelis. Esu įsitikinusi, jog daugeliu atveju mažylio gyvybę galima išsaugoti – tam tereikia turėti reikiamos informacijos apie vaisiaus būklę, ją stebėti“, - sakė „Pregnabit“ kūrėja Patricija Vyžinska-Soča.

Kūrėjai teigia, kad „Pregnabit“ nėščioji gali naudotis tiek namuose, tiek kelionėje ir tais atvejais, kai artimiausia poliklinika ar ligoninė gana toli. Visa informacija vos per 15 minučių persiunčiama moterimi besirūpinančiam medikui.

Šiuo metu vyksta „Pregnabit“ bandymai, tačiau jo kūrėjai įsitikinę, kad jau labai greitai bus pradėta jo masinė gamyba.