Galingos kolonėlės su įtaisytu procesoriumi yra suderinamos su balsu valdomu asistentu „Siri“. Rinkodaros sritį kuruojantis „Apple“ viceprezidentas Philas Schilleris sutiko atskleisti keletą naujos sistemos pranašumų.

Asistentas „Siri“ nustato, kurioje patalpos vietoje yra kolonėlė, ir atitinkamai sureguliuoja garsą. „HomePod“ atstoja kelis tai pačiai sistemai priklausančius namie naudojamus įrenginius.

Naujoji kolonėlė kainuos 349 JAV dolerius (maždaug 310 eurų). JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Australijoje „HomePod“ bus galima įsigyti 2017 metų pabaigoje. Verta paminėti, kad panašius gaminius jau siūlo tokie „Apple“ konkurentai kaip „Google“ ir „Amazon“, tačiau pastarųjų produkcija net du–tris kartus pigesnė.

Be išmaniosios kolonėlės San Chozėje vykusioje konferencijoje buvo pristatyta naujos kartos operacinė sistema „iOS 11“. Jos pagrindu veiksiantys „iPhone“ ir „iPad“ turėtų mažai skirtis nuo įprasto kompiuterio.

Konferencijos dalyviams buvo pademonstruota ir naujausia kompiuterio „iMac“ versija, skirta profesionalams. Naudotojus „Apple“ naujovės turėtų pasiekti 2017 metų pabaigoje.