Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS teigė, kad vandens telkinius valys narai, baidarėmis plaukiantys ar pakrantes tvarkantys žmonės.

Tačiau vien vandens telkiniais apsiribota nebus. Kaip ir anksčiau, bus tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015“ turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

Darom“ gretas nuo 10 val. ryto papildžiusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė tik išlipusi iš automobilio susitiko su buvusiu Vilniaus meru Artūru Zuoku.

Ir vienas aršiausių šalies vadovės oponentų ją palydėjo replika. „Atvykome patikrinti, kaip dirbate“, - ištarė A. Zuokas. Tačiau D. Grybauskaitė jam neliko skolinga. „Jūs tai mokate“, - neslėpė ironijos Prezidentė. Tuo pokalbis ir pasibaigė. A. Zuokas yra akcijos „Darom“ patrulis ir važinėdamas po sostinės „Darom“ taškus tikrina, ar nėra pažeidimų.

Netrukus D. Grybauskaitei buvo įteiktos akcijos organizatorių padėkos ir ji kibo į darbą. Ji neslėpė geros nuotaikos, sutiko nusifotografuoti su vaikais. Šalies vadovė darbavosi Naujojoje Vilnioje esančioje Gerovės gatvėje. Šiukšles ji rinko stadione ir jo prieigose.