Siūloma, jog palūkanos būtų fiksuojamos bent penkerius metus. Siūlomas pataisas Seimas svarstys pavasario sesijoje. Ar naudingas šis pasiūlymas gyventojams, kalbėsimės su VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentu Algirdu Bartkumi ir Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktoriumi Jokūbu Markevičiumi.

Rizika pakliūti į finansinę priklausomybę nuo artimojo, žmonėms su negalia yra kelis kartus didesnė, tvirtina ekspertai. Jų pastebėjimu, paprastai ekonominio smurto aukos yra negalią turinčios moterys – iš jų atimamos išmokos ar atlyginimas, joms neleidžiama dirbti ar studijuoti, jos izoliuojamos, verčiamos elgetauti. Daugiau apie tai papasakos Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovė Mintautė Jurkutė.

Draudimo ekspertai įžvelgia nerimą keliančią tendenciją – pastaraisiais metais šalyje padaugėjo atvejų, kai verslo ir asmeninio turto žala yra kur kas didesnė, nei pagal numatytas draudimo sąlygas yra įsipareigojusios atlyginti draudimo bendrovės. Draudikai rekomenduoja kuo dažniau, atsakingai peržiūrėti jau turimas turto draudimo sutartis. Tačiau tai darom pasyviai. Kalbėsimės su Draudimo tarpininkų bendrovės „Legator“ plėtros vadove Marta Karpova.

Kitą savaitę Barselonoje prasidės „Mobile world congress“ renginys, kuriame išmaniųjų technologijų gamintojai pristatys savo įrenginius. Su Delfi TV operatoriumi Robertu Narmontu kalbėsimės apie naujausias tendencijas išmaniųjų įrenginių rinkoje ir ką jau gali pasiūlyti gamintojai.