Tiesioginės transliacijos pradžia spalio 4 d. 19 val.

Spalio 1 – 8 d. Naujosios muzikų kartos ir Gariūnų verslo parko kūrybinė grupė Lietuvoje pristato pirmąjį tarptautinį klasikinės muzikos festivalį „Intermezzo“, kuriame pasirodys pasaulinio garso atlikėjai net iš aštuonių skirtingų šalių.

Valentinas Radutiu – violončelė

Jevgenijus Božanovas – fortepijonas

Programa:

Piotras Čaikovskis „Penkios dainos (perdirbtos violončelei ir fortepijonui)“

Johannesas Brahmsas „Sonata violončelei ir fortepijonui Nr. 1 op. 38“

Sergejus Rachmaninovas „Sonata violončelei ir fortepijonui op. 19“

Violončelė - vidurinioji sesuo tarp styginių instrumentų: ne tokio žemo tono ir ne tokia didelė kaip kontrabosas, bet ne tokio aukšto tono ir maža kaip smuikas. Yra tikima, kad šio instrumento skambesys artimiausias žmogaus balsui. Apkabintas atlikėjo galūnėmis jis perteikia šilumą ir švelnumą, tačiau taip pat gali skambėti, kaip barimas ar patarimas, kurio geriau paklausyti.

Violončelininkas Valentinas Radutiu įvardijamas dienraščio „Süddeutsche Zeitung“ kaip „vienas geriausių šiandienos violončelės talentų“. V. Radutiu, šiuo metu griežia Francesco Ruggieri (Cremona 1685 m.) violončele ir koncertuoja su pagrindiniais pasaulio orkestrais, tokiais kaip Miuncheno kamerinis orkestras, Deutsche Symphonie Orchester Berlin, Camerata Salzburg, Radio Symphony Orchestra of the MDR, Honkongo Sinfonietta, pasirodo prestižinėse užsienio scenose ir festivaliuose.

Pianistas Jevgenijus Božanovas - vienas didžiausių atradimų klasikinės muzikos pasaulyje per paskutinius dešimtmečius. Amerikiečių kritikas pažymi: „E. Božanovas vienoje muzikinėje frazėje išgauna daugiau garso atspalvių, negu dauguma pianistų per visą savo gyvenimą...“ („Dallas Morning News“).