Šis viešojo transporto sprendimas leis keleiviams, neretai apsikrovusiems lagaminais ir krepšiais, kirtus Senos upę, sklandžiai nuvykti iš Paryžiaus „Gare de Lyon“ traukinių stoties į „Austerlitz“ traukinių stotį.

Skelbiama, kad šis jungiamasis autobusiukas vienu metu galės vežti iki dešimties žmonių. Ji varomas elektra ir yra visiškai autonominis.

EZ 10 elektrinis autobusiukas aprūpintas LIDASR lazerinių jutiklių sistema, kuri analizuoja jį supančią aplinką. Pabrėžiama, kad ši unikali Paryžiaus viešojo transporto sistemos transporto priemonė važinėja tik griežtai apibrėžtu maršrutu.

Kelyje netikėtai atsiradus bet kokiai kliūčiai, skubiai aktyvuojami stabdžiai, be to, EZ 10, reaguodamas į sąlygas, parenka reikiamą greitį ir važiavimo trajektoriją.

Prancūzijoje sukurtas ir pagamintas elektrinis jungiamojo maršruto autobusiukas EZ 10 nepakeis nė vieno šiuo metu Prancūzijos gatvėmis važinėjančio autobuso. Naujoji viešojo transporto priemonė oficialiai pristatyta kaip tik tuo metu, kai miesto valdžia nusprendė kovoti su oro tarša ribodama automobilių eismą.

Nemokamai EZ 10 Prancūzijos sostinės gyventojai ir miesto svečiai galės naudotis iki balandžio 7 dienos.